Yunanistan'da yayın yapan 'www.lesvosnews.gr' adlı sitenin haberine göre; Midilli sahili bu sabah en hareketli günlerinden birini yaşadı. 16 ayrı lastik botta yaklaşık 800 umut yolcusunun Midilli'den sahile çıktığı duyuruldu. Fotoğrafçı Petros Tsakmakis'in objektifine yansıyan o anlarda, sığınmacıların dramı bir kez daha gözler önüne serildi.

8 AYLIK BEBEK ÖLDÜ

Umut yolculuğunu tamamlayabilenlerin yanında kabus dolu anlar da yaşayanlar oldu. Midilli adasına yarım mil mesafede bir lastik botun battığı, saat 08.00'de bölgeye hareket eden Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin havadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlattığı belirtildi. Çalışmalarda 34 mültecinin denizden kurtarıldığı, 8 aylık Suriyeli bir bebeğin ise cesedine ulaşıldığı kaydedildi. Bebeğin cesedi Midilli Hastanesi'ne kaldırıldı.

TEKNE KAYALIKLARA OTURDU

İkinci olumsuz olayda ise Aydın'n Didim İlçesi'nden bindikleri 18 metrelik tur teknesiyle Yunanistan'a ait Leros Adası'na geçmeye çalışan; aralarında Suriye, Irak ve Afganistan uyruklu sığınmacıların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi kayalık kabusu yaşadı. Kaçak teknesinin, Leros'a bir mil uzaklıktaki Piganoussa kayalıklarına oturduğu duyuruldu. Alt tarafı hasar gören ve su alan teknedeki kaçaklardan bazılarının kayalıklara çıkmayı başardığı, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına başladığı belirtildi.