Bir restoranda çalışan ve işletmenin lojmanında kalan Arzu Güneş ile kız kardeşi Nazlı Güneş; izinli oldukları pazar günü akşam, bir grup arkadaşıyla birlikte bir alışveriş merkezindeki restoranda yemek yiyerek eğlendi. Bir süre sonra grup, restorandan ayrıldı. Arkadaşlarıyla birlikte yola çıkan iki kardeş, kaldıkları lojmana dönmek üzere Kıbrıs Şehitler Caddesi'nden yolun karşısına geçmek istedi. Grubun önünden giden ve karşıya geçmek için yola çıkan Arzu Güneş'e, Konacık Mahallesi'nden Bodrum'a gelen, Yaşar Üniversitesi Dış Ticaret ve Finans Bölümü 1'inci Sınıf öğrencisi 19 yaşındaki K.B.'nin kullandığı 48 TD 048 plakalı cip çarptı.

KARDEŞİ "ABLA GEÇME" DİYE BAĞIRDI

O anlarda "Abla geçme" diye bağıran kardeşi Nazlı Güneş'in gözleri önünde yaralanan Arzu Güneş'in sol bacağı kasık bölgesinden koptu. Sürücü kaza yerinden kaçarken, Arzu Güneş için sağlık ekipleri çağrıldı. İhbar üzerine caddeye gelen acil yardım ekipleri, Arzu Güneş'i ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan müdahalelere rağmen Güneş, öldü. Şoke olan Nazlı Güneş'in polisteki ifadesinde "İzin günümüzdü. Ablam ve arkadaşlarımızla dışarı çıktık. Dönerken yolun karşısına geçeceğimiz sırada, ablam birden karşıya doğru hareket etti, aracı göremedi. Ben gördüğümde ise çok geç olmuştu. Bağırdım ama sesimi duyuramadım" dedi. Güneş'in cesedi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Güneş'in cenazesinin memleketi Milas'a bağlı Kargıcak Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

KORKUDAN KAÇTI

Kaza yerinde durmayan sürücü K.B., polisin takibiyle yarım saat sonra Bodrum çıkışı Yokuşbaşı Mevkii'nde yakalanarak gözaltına alındı. Alkolsüz olduğu belirlenen sürücü K.B., bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan K.B.'nin ifadesinde, "Bodrum'a gelirken aniden bir grubun yola fırladığını gördüm. Yavaşlamaya çalıştığım anda bir kişi daha caddeye fırladı. Korna çaldım, selektör yaptım ama duramadım; kıza çarptım. Olaydan sonra ise ne yaptığımı nereye gittiğimi ne yapacağımı bilemedim. Korkudan duramadım. Amacım kaçmak değildi, çok üzgünüm" dediği öğrenildi.