Elazığ'da güzellik salonu işleten Dilek Sürgün, 25 Temmuz 2004'te bindiği taksinin mıcırda kayıp, takla atması sonucu yaralandı. Kazada yüzünün parçalanması nedeniyle 60'ın üzerinde ameliyat geçiren genç kız, 3 yıl önce Muğla'nın Milas İlçesi'ne taşındı. Kazanın ardından 6 yıl boyunca tedavileri hariç hiç dışarı çıkmayan Sürgün, geçen yıl annesinin ısrarına dayanayıp, onunla birlikte çarşıya gitti.

Çarşıda dolaşırken Dilek Sürgün'ü gören Hüseyin Ünlü, ilk görüşte aşık oldu. Ünlü, Sürgün'e arkadaşlık teklif etti. Ancak, Sürgün bu teklifi geri çevirdi. Bunun üzerine Ünlü, internet üzerinden ulaştığı Sürgün ile mesajlaşarak, zamanla arkadaşlığını ilerletti. Sürgün'ün de daha sonra aşkına karşılık vermesi üzerine ikili, durumu ailelerine anlattı. Ailelerinin de onayı alan çift, geçen ay nişanlandı.

Ünlü, nişanlısını yalnız bırakmamak için çalıştığı Hatay'daki balık çiftliğindeki işinden istifa edip, memleketi Milas'a döndü.

"DİLEK'İ BAŞIMIN ÜZERİNDE TAŞIRIM"


Nişanlısını biran olsun yalnız bırakmayıp, her gün çiçek verip, gezdiren Ünlü, "Ben ona ilk gördüğümde aşık oldum. Onun kalbinin güzelliğini hiçbir şeye değişmem. Onsuz yapamayacağımı anlayınca nişanlandım. Bu tür rahatsızlıklar her gün her an birimizin başına gelebilir. Dilek'le tanıştıktan sonra hayatım değişti. Onun mutluluğu için ne gerekiyorsa yapacağım. Yüzünün yaralı olması benim için hiç önemli değil. Ne olursa olsun onu başımın üzerinde taşırım. Maddi durumumuz iyi olsaydı hiç beklemez yarın nikah masasına otururduk. İkimiz de işsisiz. İş bulur bulmaz evleneceğiz. Kız kardeşlerim de dileği çok seviyor" dedi.

"YENİDEN DOĞDUM"

Yüz nakli için iki yıldır tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelecek haberi beklediğini belirten Dilek Sürgün ise, Ünlü ile tanıştıktan sonra adeta yeniden doğduğunu söyledi. Sürgün, "Başlangıçta Hüseyin'in arkadaşlık teklifini kabul etmemiştim. Ancak, internette yazışmaya başladığımızda niyetinin ciddi olduğunu anlayıp, 'Evet' dedim. Ben onu çok seviyorum. Benim için işini bırakıp, geldi. bir an olsun yanımdan ayrılmıyor. Eve kapanmış cehennem hayatı yaşıyordum. O'nunla tanıştıktan sonra dünyalar benim oldu. Adeta yeniden doğdum. Milas Kaymakamı Bahattin Atçı tedavimle yakından ilgilendi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Şimdi tek isteğim, mesleğimi yapmak veya başka bir kurumda işe girip Hüseyin'le hayatımı birleştirmek" diye konuştu.