İlçeye bağlı Göltükbükü Mahallesi'nde sahilde yürüyüşe çıkan vatandaşlar, 5 köpeğin ağızlarından köpük geldiğini ve hareketsiz halde yerde yattığını fark etti.

Köpeklerin zehirlenmiş olabileceğini düşünen bir vatandaş, can çekişen iki köpeği aracına alarak Bodrum-Yalıkavak yolu üzerindeki veteriner kliniğine getirdi.

Burada tedavi altına alınan iki köpek, müdahaleyle kurtarıldı, diğer 3 köpek ise telef oldu.

Köpeklere müdahale eden veteriner hekim Zeynel Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvanlar kliniğe getirildiğinde vücut ısılarının çok yüksek olduğunu ve yapılan tedaviyle bunu sabitlemeye çalıştıklarını söyledi.

Hayvanların ne kadar zehre maruz kaldıklarını tespit etmeye çalıştıklarını ifade eden Yücel, "Hayvanlar tarımsal zirai ilaçlarla zehirlenmiş. Muhtemelen bunları gıdayla karıştırmışlar, daha sonra da hayvanların yemesi cazip hale getirilmiş." dedi.

Bu tür vakaların ilçede sıklıkla yaşandığına dikkati çeken Yücel, "Her yıl düzenli olarak maalesef bu tür kötü olaylarla karşılaşıyoruz. Bu tür olaylar vicdani olarak insanca yapılan bir olay değil. Bunu yapanlar inşallah yakalanır ve adalet önünde inşallah hesap verirler." diye konuştu.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Zehirlenen iki köpeği veteriner kliniğine getiren hayvansever Melek Mjaanes de bu hayvanları sabah saatlerinde Göltürkbükü sahilinde yürüyüş yaptığı sırada gördüğünü belirtti.

Köpeklerin ağzından köpük geldiğini anlatan Mjaanes, "Bu köpeklerle her gün karşılaşırdık. Beni evime kadar götürürlerdi. Onları öyle görünce 'yardım edin' diye bağırdım. İngiliz arkadaşımla birlikte iki köpeği veterinere getirdik." dedi.

Mjaanes, arkadaşı ile kliniğe getirdiği iki köpeğin sağlık durumunun yapılan tedaviyle iyiye gittiğini söyledi.

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Mjaanes, "Bunları yapanların bulunması gerekiyor. Bu konuda ne gerekirse yapacağız. Bu bir cinayettir. Bugün burada bir cinayet işlendi." ifadesini kullandı.