Seydikemer'in Bağlıağaç Mahallesi'nde ailesiyle oturan zihinsel engelli M.Ö.'nün annesi Elif Ö. ve babası Recep Ö.'nün iddiasına göre olay, geçen 23 Nisan'da Kumluova Mahallesi girişindeki ormanlık alanda yaşandı. Kumluova'da ortakçı olarak çalıştıkları domates serasının bitişiğindeki evde oturan Recep ve Elif Ö., oğulları M.Ö.'yü evde bırakarak çalışmaya gitti. Anne babayı serasında çalıştıran D.A.A. ve arkadaşı R.G. ise evin çevresinde dolaşan M.Ö.'yü gezdirme bahanesiyle otomobillerine aldı. Akşam saatlerinde ormanlık alana götürülen M.Ö. şüpheliler tarafından alkol almaya zorlandı. İddiaya göre D.A.A. ve R.G. alkol alıp sersemleyen M.Ö.'nün gözüne biber gazı sıkarak cinsel tacizde bulundu.

GÖĞSÜNDE ISIRIK İZLERİ

M.Ö. gece geç saatlerde eve girip, sabah bir türlü uyanmayınca Recep Ö. durumundan şüphelendi. Baba, tüm ısrarlarına rağmen yataktan kalkmayan M.Ö.'nün vücudundaki yara izlerini fark edince elbiselerini çıkarttı. Oturmakta zorlanan M.Ö.'nün göğüs kısmında ısırık ve tırnak izlerini fark eden Recep Ö., Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı'nı arayarak ihbarda bulundu. Jandarma gözetiminde Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülen M.Ö. sağlık kontrolünden geçirildi. M.Ö.'nün vücudundaki bulgular incelenmek üzere Muğla'ya gönderildi.

"JANDARMAYA HABER VERDİK"

Recep Ö., olayı öğrendikten sonra D.A.A. ile ortaklığını bitirerek Kumluova'dan ayrılıp Bağlıağaç'a döndüğünü söyledi. Büyük şok yaşadıklarını aktaran Recep Ö., "Oğlumu, 'baban Bağlıağaç'a, annen Fethiye'ye gitti' deyip götürmüşler. Ormanda içki içirmişler. Bir gün sonra evde yatarken buldum. 1.5 gün evde yattı. Vücudundaki yaraları görünce muhtara ardından jandarmaya haber verdik. Fethiye'de sağlık kontrolünden geçirildi. Rapor bekliyoruz" dedi.

"ÇOCUĞUM TACİZE UĞRAMIŞ"

Çocuğunun zihinsel engelli olduğunun herkes tarafından bildiğini anlatan annesi Elif Ö. ise "23 Nisan gecesi eve saat 01.00 gibi geldi. 2 gün hiç kalkmadan yattı. Şüphelenince sağlık kontrolünden geçirdik. Çocuğum tacize uğramış. 2 kişiden şüpheleniyoruz. Cezalarını bulsun istiyoruz" diye konuştu.

"DÖVMEK İÇİN ÜZERİME YÜRÜDÜ"

Olay sonrası D.A.A. ile karşılaşarak tartıştıklarını aktaran Elif Ö. "Sen çocuğuma neden böyle yaptın' diye sordum. Bana hakaret etti. Dövmek için üzerime yürüdü. Kendimi zor kurtardım" dedi.

Ailenin evini ziyaret eden Bağlıağaç Mahallesi Muhtarı Yücel Özdemir, olaydan yeni haberdar olduklarını belirterek yaşananların ilçedeki tüm vatandaşların yaşam şeklini etkileyebileceğini söyledi. Büyük şaşkınlık ve utanç yaşadıklarını vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

“M.Ö. herkesin sevgisini kazanmış, çevresiyle uyumlu, kimseyi rahatsız etmeyen biriydi. Bakımından annesi sorumlu. Servisle rehabilitasyon merkezine götürülüyor ve haftanın belirli günleri eğitim, gözetim altına alınıyordu. Olayın aydınlatılmasını, gerçekten cinsel saldırı varsa suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Bir daha böyle bir olayla karşılaşılmaması için konunun takipçisi olacağız. Memleketimize geçmiş olsun diyorum."

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ise iddialardan haberdar olduklarını, konuya ilişkin soruşturmanın Fethiye Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütüldüğünü kaydetti.