Memurlar 2015'de ne kadar zam alacak? 2015 memur maaşı ne olacak? 2015 memur maaş zammı oranı ne olacak? 2015 yılı yaklaştıkça memur zam oranını merak etmeye başladı. Maaş konusunda sıkıntı yaşayan ve sürekli bordro yakarak tepki gösteren memurun 2015 zam oranından memnun kalıp kalmayacağı da soru işareti.

2015 yılı yaklaşırken memurun en çok merak ettiği konu alacakları maaş oldu. Peki memur 2015 yılında ne kadar zam alacak? 2014 yılında yapılan seyyanen zam yüzünden pek çok devlet memurun maaşı enflasyon karşısında eridi.  Her memurun eşit maaş alması düşük dereceli memurların maaşlarını arttırsa da derece ve kademesi yüksek memurların maaşlarında önemli bir düşüş yaşanmıştı. Enflasyonun %6-8 gibi yüksek değerlerde seyretmesiyle birlikte memura yapılan maaş zammı 7 ay içinde eriyip gitti.

Geçtiğimiz yıl her memura 123 TL net, her emekli memura 143 TL net maaş zammı yapılmıştı. Ancak yapılan bu zamlar memurun hayat standardını arttırmamış bilakis azaltmıştı.

2015 yılında da memura 3+3'lük bir zam yapılacağı öngörülüyor. Memur maaşlarından memnun olmasa da özel sektöre hele hele asgari ücrete bakaraktan durumlarının çok daha iyi olduğu ortada.

Bu yıl memurlara enflasyon farkı ödenmedi ancak önümüzdeki yıl enflasyonda maaştan yüksek bir dalgalanma olduğu takdirde enflasyon farkının her memur için ödenmesi kararlaştırıldı. Eğer enflasyonda bir dalgalanma yaşanırsa önümüzdeki yıl maaş zamlarına ilaveten %2,7 gibi bir ek zam da yaşanabilir.