Kuyumculuk sektöründe kaldırılan kredi kartına taksit imkanı geri geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Resmi Gazete'de bugün yayımlanan yönetmelik değişikliğinde, altın satışına taksit geri geldi. Ancak taksit oranı 4 ile sınırlandırıldı.

Yönetmeliğe, "Kuyumla ilgili harcamalarda bu süre dört ayı geçemez" maddesi eklendi ve bu sınırlamadan "kurumsal kredi kartları" muaf tutuldu.

Yönetmelikte, "Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez" maddesi ise aynen korundu.

Yine değişiklik öncesi var olan, "Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyonla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz” maddesi de değiştirilmedi.

BDDK, konuyla ilgili değişiklik taslağını Ağustos ayının sonunda internet sitesinde yayımlamıştı.

İlgili haberler

Kuyumculardan taksit yasağına tepki