JEWEX 2015, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda, 80 firmanın katılımıyla açıldı. Mücevher ve altın takılar, her gün 10.00- 18.00 saatleri arasında 26 Ocak'a kadar sektör profesyonellerinin beğenisine sunulacak. Açılışa İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, İzmir Kuyumcular Odası Turgay Baransel ile sektör temsilcileri katıldı. Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, sektör temsilcilerinden fuarı gezip alışveriş yapmalarını isteyerek, "Bize destek verin alışveriş yapın, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi vitrinlerinizi donatın ve ekonomiye hareket verin" dedi.

TAKI FİYATLARI YÜZDE 50 İNECEK

İzmir Kuyumcular Odası Turgay Baransel de, 26 Ocak - 1 Şubat arasında da İzmir'deki kuyumcuların mağazalarında sattıkları altın takılarda fiyatlarını düşüreceklerini belirterek, altın fiyatında değil, altın takıda kuyumcunun kendi koyduğu işçilik ve el emeği ücretinde indirim yapılacağını vurguladı. Baransel, şöyle konuştu:

"Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle sektörümüz zorlu bir süreçten geçiyor. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Fuar sadece ticari ilişki geliştiren bir yer değil, dayanışmayı artırdığımız bir platform olmalı. 26 Ocak- 1 Şubat arasında tüm kuyumcu mağazalarında altın takılarda yüzde 50 işçilik indirimi uygulayacağız. Çadıra değil mağazaya gidin."

150 BİN DOLARLIK ALTIN ELBİSE

Merkezi Kahramanmaraş'ta bulunan Atakan Kuyumculuk'un stantında manken Seden Arslan'ın sergilediği 400 bin parçanın birleştirilmesiyle, 22 ayar altından yapılan elbise fuarı gezenlerden büyük ilgi gördü. Seden Arslan'ın fuar boyunca sergileyeceği 150 bin dolar değerindeki elbise için 15 güvenlikçinin görev yapan yapacağı belirtildi.