Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da, İsrail pazarının 2008 yılında kesintiye uğradığını anımsatarak, şunları söyledi:

“Anlaşmadan sonra bu pazar tekrar hareketlenir. Bu hareket hızlı da olabilir. Bu yıla da olumlu etkisi olabilir. Altyapı var ama hemen etkisi olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz. En son 2008’de 650 bin İsrailli ülkemize gelmişti. Kesinti olmasaydı 1 milyon rakamını görürdük. İsrail’in nüfusu çok fazla görünmüyor ama İsrailli turist yıl içinde birkaç kez gelebiliyor. Mesafe çok yakın ve her bölgeye gidiyorlar. Yakın gelecekte bu pazarda 1 milyon turist rakamını görürüz. Ancak güvenlik İsrailli misafir için çok hassas bir konu. Buna da dikkat etmek lazım.”

‘İyi müşteriler...’

Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır ise, turizmin her zaman barış ve arkadaşlık üzerine kurulu olduğunu vurgulayarak, “İsrail’le yumuşama politikasıyla tekrar bir araya gelmek güzel. En son bu ülkeden bize 700 bine yakın turist geliyordu. Bu rakam tekrar yakalanır. Bu küçümsenecek bir rakam değil. İsrailli iyi müşteri. Bu yıl için turizme ne kadar faydalı olur tam bilemiyoruz. Ama gelecek yıl için iyi sonuçlar bekliyoruz. Güney’i de, İstanbul’u da tercih ediyorlar. Burada akrabaları da var. Aile ziyaretleri için gelenler oluyor. Mesafe yakın ilk tercihleri Türkiye olur” değerlendirmesini yaptı. (Milliyet)