Apple yönetiminin Twitter'a yatırım için kolları sıvadığını bunun için karşı tarafla görüşmeleri başlattığını belirten ABD'li New York Times gazetesi, anlaşma tarihi ve hisse konusunda net bir rakam vermiyor. Buna karşılık 8.4 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan Twitter'ın Apple ortaklığı sonrası piyasa değerini 10 milyar doların üzerine taşıyacağı ifade ediliyor.

140 karakterlik yazılı mesajlarla bir anda internet dünyasında en çok kullanılan servisler arasında ilk sıralara yükselen Twitter'a son olarak emarketer Inc. firması 300 milyon dolarlık bir fon sağlamış, bunun sonrası şirketin değeri 8.4 milyar dolara çıkmıştı.

San Francisco merkezli Twitter, Jack Dorsey tarafından kuruldu, CEO'luğunu ise Dick Costolo üstleniyor. Daha önce yaptığı bir açıklamada Twitter'ın kuruluşu ve yükselişinde Apple modelini örnek aldığını belirten Dorsey, iPhone ve iPad gibi ürünlerini yaratıcısı olan şirkete oldukça yakın bir isim. Jobs'un eşi Laurene Powell Jobs'un yakın arkadaşı olan Dorsey, Twitter'da işe alım görüşmelerinde Jobs'tan aldığı soruları kullandığını açıklamıştı. 600 çalışanı bulunan Twitter'un kuruluşu 2006 yılına dayanıyor.