Apple’ın yeni ürünleri, ekonomik hayatı da değiştirecek gibi görünüyor. Apple'ın kısa bir süre önce iCloud skandalı yüzünden düşen hisselerinde toparlanma için şirketin nasıl bir politika izleyeceği piyasalarda tartışılıyordu.

Apple'ın piyasaya yeni sürdüğü, "kredi kartı özellikli" iPhone 6'nın desteğiyle ile hisselerinin yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.

Apple Inc yeni geliştirdiği ve Apple Watch ile birlikte tanıtımını yaptığı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın, taşıdıkları "mobil ödeme" özellikleriyle, Apple'ın gelirlerini artıracağına kesin gözeyle bakılıyor.

Amerika’da gelecek ay, yıl sonuna kadar 115 ülkede piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 6 aynı zamanda kredi kartı yerine de kullanılabilecek.

iPHONE İLE YAPILACAK İŞLEMLERDEN KOMİSYON ALACAK

Böylelikle iPhone 6’sı yanında olan kullanıcılar, fiziksel olarak kredi kartına ihtiyaç duymadan alışveriş yapabilecekler.

Yeni akıllı telefonlarının bu özellikleriyle, Apple da, bu telefonlar ve Apple Watch üzerinden yapılacak her harcama üzerinden, ilgili bankadan belirli bir komisyon alacak.

HİSSELERE YENİ BİR İVME KAZANDIRACAK

Böylece, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan Apple’ın akıllı saati ve ay sonuna kadar raflarda yerini alması beklenen iPhone 6’nın, Apple’ın hisselerine yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.

Bu yeni ödeme şeklinin yalnızca ABD mobil ödeme sektöründe büyük bir patlama yaratması ve sektörün büyüklüğünün 2012’ye göre yüzde 48 büyüyerek 2017’de 90 milyar dolara çıkması bekleniyor.