Herhangi bir trafik kazasında durumunda karşı tarafın malına ve canına verilen hasarı kusur oranına bağlı olarak kısmen ya da tamamen karşılayan trafik sigortası otomobil, kamyon, motosiklet ve diğer karayolu taşıtlarını kapsıyor. Yeni uygulamayla trafik sigortası indirim fırsatından yararlanmak mümkün.

Trafik sigortası fiyatları neden arttı?

Trafik sigortasını karayoluna çıkan tüm araçların zorunlu olarak yaptırması gerekirken 2015 yılının ikinci yarısından itibaren sigorta primlerinde görülen artış %40’lara ulaştı. Döviz kurlarındaki yükselişin yanı sıra trafik kazalarında doğan bedeni zararlarda ve ölümlerde mahkemelerin ödenecek tazminatlar konusunda hüküm vermemesi bu artışların başlıca nedenleri olarak gösteriliyordu. Sigorta şirketlerinin tazminatları ödenen primlere göre değerlendirmesi, bunun üzerine mahkemelerin uygun gördüğü bedelin bundan daha çok olması sigorta şirketlerini zor durumda bırakmaktaydı. Bu durumda araç sürücüleri yüksek prim bedelleriyle karşı karşıya kaldı. Ayrıca yasalar sürücünün kendi kusurundan dolayı vefat etmesi sonrası yakınlarına tazminat ödenmeyeceğine hükmediyorken, mahkemeler “kusurlu da olsa ödenir” kararını verebiliyordu. Bu nedenle sigortacılar geçmiş 10 yıllık tazminatları öder duruma geldi.

Yapılan yasal düzenlemer ile sigorta şirketlerinin karşılamak zorunda olduğu haksız tazminat taleplerinin ve davalar sonucu oluşan aşırı tazminat bedellerinin önüne geçildi. Buna rağmen trafik sigortası fiyatlarında düşüş olmadı.

Koalay.com’dan teklifli indirim fırsatı

1 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre ise yapılan trafik sigortası iptal edilerek yenilenmesi mümkün olabilecek. Böylece araç sahipleri trafik sigortasını aldıktan sonra en uygun teklifi veren bir başka sigorta şirketinden trafik sigortası yaptırabilecek. Sigorta şirketlerinin sunduğu kasko ve trafik sigortası tekliflerini kısa bir süre içerisinde tarayarak karşılaştıran Koalay.com, daha önce aldığınız veya yenilediğiniz poliçenizi daha uygun fiyata bulmanızı sağlıyor. Bu durumda mevcut poliçenizi iptal ederek Koalay’da uygun fiyat veren sigorta şirketine geçiş yapabilirsiniz.

Koalay.com web sitesi üzerinden birkaç adımda Anadolu Sigorta dahil bir çok sigorta şirketinin trafik sigortası tekliflerini alabilir, uygun fiyatlı poliçeyi anında satın alarak poliçenizi online bastırabilirsiniz.