Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından balık fiyatları yükselişe geçti.

Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, yaptığı açıklamada, denizlerde 15 Nisan'da başlayan yasak nedeniyle büyük teknelerle avcılık yapılamadığını, ancak kıyı balıkçılarının küçük teknelerle dip balığı avcılığı yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Tezgahlarda şu an mezgit, barbunya, istavrit ve levrek gibi dip balıkları bulunduğunu ifade eden Bayrak, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere denizlerde av yasağı 15 Nisan'da başladı. Bu nedenle büyük balıkçı tekneleriyle avlanmak yasak. Sadece kıyı balıkçıları dediğimiz amatör balıkçı arkadaşlarımız avcılık yapabiliyor. Avlanan balık miktarında normal sezona oranla büyük düşüş yaşanıyor. Zaten avcılığı yapılan mezgit, istavrit, barbunya ve levrek gibi dip balıkları. Bunların içinden levreğin av miktarının önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini tahmin ediyoruz. Dolayısıyla av yasağı sebebiyle balık fiyatları yükselişe geçti. Yasağın biteceği tarihe kadar da fiyatların böyle devam edeceğini öngörüyoruz. Ölü sezon dediğimiz, yasağın biteceği tarih 1 Eylül'e kadar olan dönemde fiyatlar hemen hemen aynı olacaktır."

Bayrak, balıkların yavrulama dönemi içinde bulunduklarını belirterek, "Yasağa bütün balıkçılarımız uyuyor. O anlamda bir problem yok. Büyük tekneler barınak ve limanlara çekildi. Arkadaşlarımız şu an teknelerinin bakım ve onarımlarını yapıyor. Yıpranan ağlarını tamir eden balıkçılarımız var. Herkes yasağa tam anlamıyla uyuyor." dedi.

Sinop'ta mezgitin kilogramı 15 liradan, barbunya 45 liradan satılıyor. Levreğin tanesi ise kilosuna göre 25 ile 45 lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.