Fuara ilişkin dünyanın çeşitli ülkelerinde alıcı çalışmaları yapıldığı Ayakkabı Yaz Fuarı'na, Türkiye'nin her yerinden ayrıca, 12 ülkeden profesyonel ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Ayakkabı Yaz Fuarı için alıcı çalışması yapılan ve fuara gelmesi kesinleşen ülkeler şöyle; Yunanistan, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Özbekistan, Irak, İsrail, Kuveyt, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya ve Hollanda.

Rusça konuşulan ülkelerde, Türki Cumhuriyeti, Balkan Ülkeleri ve Arap Ülkelerindeki alıcı çalışmalarına ise hız verildi.

(İZFAŞ) İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş., (EGEAYSAD) Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği ve İzmir Ayakkabıcılar Odası organizatörlüğünde gerçekleştirilen Ayakkabı Yaz Fuarı'na 132 firma katılıyor. Fuarda, Türkiye toplam ayakkabı üretiminin yüzde 40'ını gerçekleştiren ve merkez konumunda olan İzmir'in ayakkabıcılarının yanısıra, Türkiye'nin 10 farklı ilinden; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Konya, Manisa ve Trabzon'dan yer alacak. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan ve yılda iki kez düzenlenen Ayakkabı/Kış ve Ayakkabı /Yaz fuarlarında bay-bayan-çocuk ve spor ayakkabı modelleri ile terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları, sektörel dernek ve kuruluşlar ile sektörel yayınlara yer verilmektedir.

Bu yıl 33'üncüsü yapılacak

Fuar, 2013 yaz modellerinin yüzlerce çeşidinin profesyonel ziyaretçilerin beğenisine sunulacak bir ortama dönüşürken; çeşitli ticari anlaşmalara yine zemin hazırlayacak. Ayakkabı yaz modası vitrinlerden önce, İzmir'de görücüye çıkacak.

Ayakkabı Yaz Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda organize ediliyor. Dört gün sürecek fuarda, 2 no'lu holde kadın-erkek ayakkabısı, 3 no'lu holde çocuk ayakkabısı ve yan sanayi ürünleri sergilenecek.

Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak düzenlenen Ayakkabı Yaz – Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı 10:00 – 19:00 satleri arasında ziyaret edilebilir.

Ayakkabı Fuarı ile ilgili bilgi veren ve bir değerlendirme yapan İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs" Ayakkabı sektörünün yeni pazarlara açılması ve mevcut pazarlarını geliştirmesi için alım heyeti organizasyonlarının üzerinde önemle duruyoruz. Sektörün hedef pazarları arasında yer alan ülkelere yönelik ziyaretçi çalışmasına ağırlık veriyoruz.

Katılımcı firmalar, yaz sezonunun en yeni tasarımlarını sergileyecekleri 33. Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı süresince yurt içi ve yurt dışından gelen alıcı grupları ile önemli ticari bağlantılar kurma olanağına sahip olacaktır. Bu bağlantıların artması için yoğun çaba harcıyoruz" dedi.