İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Üyelerimiz yeni bağlantılar için adımlar attı. Ayakkabı modasının merkezlerinden olan Milano’da gördüğümüz ilgi sektörün potansiyelinin ispatlıyor.” dedi. Demirtaş, Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürütülen Ur-Ge projesi kapsamında belirlenen sektörlerde yeni ihracatçıların yaratılması, ihracatın arttırılmasının ve ihracatçı firmaların yeni pazarlara taşınmasının hedeflendiğini söyledi. Demirtaş, “Odamız şu anda kuyumculuk, plastik, ayakkabıcılık, gelinlik ve abiye, kimya, tıbbi malzemeler ve mobilya sektörlerinde proje yürütüyor. İlk aşamada sektörlerin analizleri yapılıp ihtiyaçları belirlendikten sonra eğitimler veriliyor, ardından pazarlama çalışmaları ve yurtdışı seyahatleri geliyor. ” dedi.

İTALYA AYAKKABI MODASININ MERKEZİ

URGE Ayakkabıcılık Projesi katılımcılarının da eğitimlerini tamamladığını belirten Demirtaş, “Artık yurtdışı pazarlama çalışmaları başladı. Gidilecek hedef ülkeler belirlendi. Üyelerimiz ilk olarak geçtiğimiz ay Moskova’daki ayakkabı fuarına katıldılar. Oradaki başarılı temasların ardından da 30 Ağustos–4 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilen Micam Fuarına katıldılar.” dedi. 14 ayakkabıcı üyenin fuara ITKIB bünyesinde info standlı bir katılım gerçekleştirdiklerini aktaran Demirtaş, şunları kaydetti: “Heyetimiz fuar alanında uluslararası ayakkabı alıcısı firmalarla bir araya geldi. Ayrıca, İtalya’da ayakkabı ihracatı ve ayakkabı pazarı konusunda da görüşmeler yaptı. Yeni bağlantılar için ilk adımlar atıldı.” İtalya seyahati kapsamında çeşitli temaslarda da bulunduklarını dile getiren Demirtaş, “İtalya modanın merkezi. Bu ayakkabı ve deri ürünleri için de geçerli. Bu fuar sadece İtalya’ya değil diğer ülkelere ihracat yapmak açısından da önemli. Üyelerimiz fuardaki temasları sırasında ilgi de gördüler. Bu da sektörümüzün potansiyelini ispatlıyor.” dedi.
Demirtaş, diğer sektörlerdeki projelerin de sürdüğünü belirterek, “Her sektör için bakanlığımız 2 milyon dolar destek veriyor. Üyelerimiz proje kapsamında aldıkları eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin sadece yüzde 12,5’unu, seyahatlerin de yüzde 25’ini ödüyor. Odamız Ur-Ge projesindeki başarı uygulamalarıyla da Bakanlığımız tarafından diğer kuruluşlara örnek gösteriliyor.” diye konuştu.