Ankara'da katıldığı Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Bakan Çelik, kıdem tazminatı konusuna değindi. Sendikalara kıdem tazminatı konusunda seslenen Çelik şunları kaydetti:
"İşçi ile ilgili bir kayıp yok diyorum. Ama işçiler şu an kaybediyor gelin çözelim diyorum konuşmaktan bile kaçınıyor sendikalarımız. Bu sermayeden yana olmaktır, buradan açıkça söylüyorum. Sermayeden yana olmak demek, işçinin kıdem tazminatı alamaması demektir. İşçi kıdem tazminatı alamıyor. Ben bu kadar işçiyi dinlemekten yorulmadım ama ruhum daraldı, artık. Yüzde 85’lere varan kıdem tazminatı risk altında olan binlerce işçilerimiz var sürdürülebilir değil bu. Oturup konuşmamız gerekiyor ve bu işi işçinin lehine işçinin burada kesinlikle hak ettiği o tazminatı hiç kimseye emanet etmeden kendi hesabında görmesi gerekiyor. Bunun başka çıkışı yok.’’

KİŞİSEL VERİLER DEĞİL ANONİMLEŞTİRİLMİŞ BİLGİ VERİLECEK

SGK’ daki kişisel bilgilerin paylaşılması-satılması gibi durumunun söz konusu olmadığını da kaydeden Çelik, "Peki yapmak istediğimiz ne? Anonimleşmiş bilgilerden ve kamu kurumlarının bu konudaki taleplerinden bahsediyoruz. Kişinin kendisine ait olan bazı veriler varsa bu verilerin muhafaza şartından bahsediyoruz. Şu anda buna ihtiyaç var. Şu anda SGK Çalışma Bakanlığına ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına veri veremiyor. Devlet kurumlarının meşru talep ettikleri verileri veremiyoruz.Bu veriler kişisel veri olmamalı anonimleştirilmiş veri olmalı.’’ ifadelerini kullandı.