TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Denizli Ziraat Odası tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Kelleci Kardeşler Restaurant'taki iftar yemeğine, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, çiftçiler ve davetliler katıldı. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici'nin açılış konuşmasının ardından konuşan TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk çiftçisinin eleştirilecek değil, eli öpülesi insanlar olduğunu söyledi.

Bayraktar, dünyada gıda fiyatlarının düşmeyeceğini daha da artacağını belirtti. Bayraktar, "Gelinen noktada dünya ticaretinde libarelleşme başladı. Artık gümrüklerin yavaş yavaş kaldırıldığı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Verimlilik, kalite, standart çok önemli. Kaldı ki dünyadaki konjektürel gelişmelere baktığımızda, fiyatlarda müthiş bir değişim görülüyor. Uluslararası Hububat Konseyi açıklamasında, dünyadaki buğday fiyatlarının son bir ayda yüzde 17 arttığını açıkladı. Dünyada bir çok ürünün fiyatı artacak. Bir yandan küresel ısınmanın getirdiği kuraklık, bir taraftan hızlı nüfus artışı. Arabalarının depoları bile bitkilerden elde edilen biyoyakıtla doluyor. Artık orada buğdayı, kolzayı, daha ziyade mısırı kullanıyorlar. Bütün bunlar bir talep yaratıyor. Artık Çin ve Brezilya gibi ülkeler eskiden pirinç yiyordu, şimdi et yiyorlar. Bunlar da talep yaratıyor. Bütün bu gelişmeler karşısında dünyada gıda fiyatlarının düşmesi mümkün değil. Artarak devam edecek. Bizim ne yapmamız gerek? Bizim lehimizde gelişen böyle bir konjektürü akılcı politikalarla, devlet aklıyla götüreceğimiz tarım politikalarıyla bir şansa, bir fırsata çevirmemiz lazım" dedi.

Bayraktar, sulama yatırımlarının bitirilmesi gerektiğini ve Denizli'nin bu konuda en şanslı illerden bir tanesi olduğun kaydetti. Bayraktar, "Alt yapı noktasında Denizli arazilerini en çok sulayan illerden biri. Ama bu yeterli değil, sulanamayan arazilerin de sulanması lazım" diye konuştu.