Bodrum'un Ortakent-Yahşi Beldesi'ne Karakaya Group tarafından yapılan Midtown AVM'nin açılışına Muğla Valisi Fatih Şahin, eşi Ayşe Şahin, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Karakaya Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Murat Karakaya, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Onur Şahbaz, Konacık Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Tosun, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül ve 300'e yakın davetli katıldı. AVM'nin girişindeki boyları yükseltilmiş keman çalan kadınlar, beyaz kıyafetleriyle gelenleri karşıladı. Açılıştan önce, kokteyl alanının bulunduğu yerden 20 metre yükseklikte patlatılan havai fişekler, davetlilere zor anlar yaşattı. Havai fişeklerin, patlayan parçaları ve külleri, rüzgarında etkisiyle davetlerin üzerlerine kadar sıçradı. Davetliler, sıçrayan parçalardan kaçmaya çalıştı.

Karakaya Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Murat Karakaya, Midtown AVM'yi Bodrumlu bir grubun yaptığını söyledi. Bodrumlu bir aile olarak ilçeye yatırım yapmayı amaçladıklarını kaydeden Karakaya, AVM inşaatına 13 Ocak’ta başlandığını ve 200 günde tamamlandığını söyledi. Bodrum’a farklı bir konsept kazandırdıklarını dile getiren Karakaya, şöyle dedi:

"Bodrum'un yeni soluklara ve projelere her zaman ihtiyacı var. Bodrumlu oluğumuz için de, bu yeni soluğu biz kazandırmak istedik. 77 bin 500 metrekare alana kurulu, 90 milyon liraya mal olan AVM'de yapı market, tekno market, gıda, gıda, tekstil, oyun alanları, sinema ve bowling gibi aktivite yerleriyle 110 kiracımız bulunmakta. Kapalı otoparkıyla, park sorunu yaşanmayacak olan AVM'ye Bodrum Yarımadası'nda yaşayan herkesi bekliyoruz."

İLK GEZEN BERNA LAÇİN VE ADA OLDU

Açılışın hemen ardından Bodrum Bitez'de yazlığı bulunan oyuncu Berna Laçin kızı Ada ile Midtown AVM'yi gezen ilk ünlülerden oldu. İstanbul'da bu tür AVM'lere alışık olduğunu belirten Berna Laçin, "Bodrum'un gerçekten böyle bir AVM'ye ihtiyacı vardı. Özellikle, büyükşehirlerden Bodrum'a gelenler, böyle bir eksikliği hissediyordu. Açılışın yapılacağını duyar duymaz, bende kızım Ada ile birlikte gelmek istedim. Çok beğendik. Günlerimizin belirli zamanlarını burada geçirmekten dolayı büyük keyif alacağız" dedi.

Yaz sezonunu Bodrum'da geçirdikten sonra, yeni projeler için İstanbul'a döneceğini belirten Berna Laçin, “Bodrum'da kızımla birlikte tatilimiz çok güzel geçiyor. Bol bol denize giriyoruz. Okulların açılmasına yakın İstanbul'a döneceğiz. Bu kış, dizi ve tiyatro projem var. Benim için çok güzel bir kış sezonu olacak" dedi.

Açılıştan sonra, AVM'nin havuz başında İstanbul Gelişim Orkestrası tarafından konser verildi.