Bremeninvest (Bremen Eyaleti Yatırım Ofisi) İzmir Bürosu Sorumlusu Kemal Şen, Bremeninvest Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Heyer, Ekonomi Çalışma ve Limanlar Bakanlığı Dış Ticareti Geliştirme ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Christian Gutschmidt, Bremeninvest Yatırım Destek Müdürü Robert Blatter ve BVL Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Gonca Efe Şahantürk EGİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya geldi. Kurumları ile ilgili bilgi veren heyet, BVL'nin İzmir'de kuracağı yeni ofis ile ilgili bilgi aktardı, kurumlar arası işbirliği konularında EGİAD Yönetim Kurulu ile görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda BVL (Alman Lojistik Konfederasyonu) hakkında bilgi veren Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Gonca Efe; dünya çapında şubeleri olan ve geçen sene İstanbul'da yeni şubesini açan ve yaklaşık 10.000 üyesi olan bir kurum olan BVL'nin İzmir'in önemli lojistik potansiyelini dikkate alarak Brezilya, Çin, Hindistan ve Rusya'da açılan ofislerin yanısıra Türkiye'de ikinci ofisi İzmir'de açmayı planladığını belirtti. Ekonomi, Çalışma ve Limanlar Bakanlığı Dış Ticareti Geliştirme ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Christian Gutschmidt ise Bremen ile İzmir'in kardeş kent olduğunu vurgulayarak iki şehrin çok büyük yatırım ve ticaret işbirliği potansiyeline sahip olduğunun ve önümüzdeki günlerde Alman işadamlarından oluşan yatırımcı ve ticaret heyetlerinin İzmir'e gelmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Bremen'den gelen heyeti ağırladıkları için mutluluk duyduğunu belirten EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen; kurumlar arası işbirliğini geliştirerek İzmir'in tanınmasına, yabancı yatırımın ve ticaret potansiyelinin arttırılmasına yönelik çalışmalarda beraber çalışılabileceğini belirtti. "Bremen Eyaleti Yatırım Ofisi İzmir Bürosu ve BVL'nin (Alman Lojistik Konfederasyonu) yeni açılacak İzmir bürosu aracılığıyla iki ülke işadamlarını bir araya getirerek yatırım ve ticaretin arttırılması sağlanabilir. EGİAD olarak bu tarz organizasyonlara her zaman açığız, her türlü desteği ve işbirliğini göstermeye hazırız" dedi. Geçtiğimiz günlerde EGİAD'ın düzenlediği Almanya iş gezisi konusunda bilgi veren Temel Aycan Şen, Nisan ayında yaptığımız temaslarda pek çok sivil toplum kuruluşu, işadamı ve diplomat ile biraraya geldik, çeşitli toplantılarda İzmir'i ve potansiyelini anlatma imkanımız oldu. Bu tarz temaslarla iki ülke işadamlarını biraraya getirerek her iki ülke arasında ticaretin gelişmesi ve yatırım potansiyelinin genişlemesi mümkün olabilir diye konuştu.

EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen ayrıca Bremeninvest ve BVL yetkililerini, 27-28 Eylül tarihlerinde beşincisi düzenlenecek EGİAD Sektör Tanıtım Günleri ve İş Zirvesi organizasyonuna davet ederek, söz konusu organizasyonda; Alman firmalarla ortaklık, teknoloji transferi, yatırım vb.işbirliği imkanlarının geliştirilmesi için bilgi paylaşımı yapılabileceğini belirtti.