Kendi kendini temizleyen tuvaletler, akıllı saksılar, şiir ve masal okuyan banklar, paslanmaz heykeller, gondol tipi salıncaklar, akıllı bisikletler, çizgi film karakterli oyun parkları ve daha birçok yeni ürün, ilk kez Kent Expo’da sergilendi.

KENDİ KENDİNİ TEMİZLEYEN TUVALET

Klozeti ayrı bir bölmede yıkayan patentli yıkma sistemi ile kendi kendini temizleyen şehir tuvaleti, ilk kez Kent Expo’da sergileniyor. Henüz Türkiye’de kullanılmayan tuvalet, fuarda büyük ilgi gördü. 1 TL ile çalışan şehir tuvaleti, 40 saniye içinde kendini temizliyor ve bir sonraki kullanım için hijyenik bir ortam bırakıyor. Engellilerin de unutulmadığı tuvaletlerde, lavabolarda engelli arabasının tam yanaşabileceği ergonomik yapı, su ve sabun sensörleriyle el kurutma düğmesi bulunuyor.

ÇOCUKLAR BU PARKLARI ÇOK SEVECEK

Yarış bisikletleri, temalı salıncaklar, dünyada bir ilk olarak başlatılan ve birçok çizgi film karakterinden oluşan oyun parkları, çocuk oyun grupları da fuarda sergileniyor. Çocuklar gemi, orman, tren, kale, uzay, kule temalı ve çizgi film kahramanlı oyun parklarını, kauçuk üç boyutlu figürleri ve yarış bisikletlerini çok sevecek. Ayrıca paslanmaz kromdan yapılan yunus heykeli de büyük ilgi gördü.

KONUŞAN BANKLAR DA İLK KEZ FUARDA

Özel yazılımı sayesinde aydınlatmasını otomatik ayarlayan, fiskiyesiyle bitkilerini sulayan akıllı şehir saksısı ve konuşan banklar da fuarda ilgi odağı oldu. Yanına yaklaştığınız ya da üzerine oturduğunuz zaman özel sensörleri sayesinde masal veya şiir okuyan, müzik çalan banklar, görenleri şaşkına çeviriyor. İlk kez Kent Expo’da sergilenen konuşan banklar, talebe göre bulundukları yerlerin tanıtılması amacıyla da üretiliyor.

SALLANIRKEN YEMEK YEME KEYFİ

Piknik alanlarında ve parklarda kullanılan gondol tipi salıncak, özel mekanizması ile sallanırken yemek yeme keyfi sunuyor. Sallanırken üzerindeki yemeklerin düşmesini engelleyen sistemiyle 30 yıla kadar dayanıklı salıncak, isteğe göre polyester veya ahşaptan yapılıyor. Fuarda caddeler, meydanlar, parklar ve bahçelerde kullanılan, yüzde 100 elektrikli, çevre dostu temizlik ve çöp toplama araçları da sergileniyor. Çevre dostu araçlar enerji tasarrufu, düşük maliyeti, kolay kullanımı, sıfır karbondioksit emisyonu, hızlı ve basit bakımı ile ABD'den sonra ilk kez Türkiye’de, Kent Expo’da ziyaretçiyle buluştu.

YAŞAYAN DUVARLARLA SOKAKLAR DAHA YEŞİL

Kent Expo’da sergilenen yeşil duvar sistemleri düşük maliyeti, bakım ve işçiliğiyle şehirlere estetik bir görünüm sağlayacak. Yeşil duvarlar sayesinde keçelerin üstüne yerleştirilen canlı bitkiler, özel sulama sistemiyle sulanarak çok daha uzun ömürlü ve sürdürülebilir yeşil alanlar oluşturuluyor.

AKILLI BİSİKLETLER İLK KEZ SERGİLENİYOR

Akıllı bisiklet sistemleri de ilk kez Kent Expo’da sergileniyor. Abonman ve kredi kartı ile çalışan, özel yazılımlı otomasyon sistemli akıllı bisikletler, sağlıklı yaşamak ve spor yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi olacak. Kiralanan istasyon yerine istenen istasyonda bırakılabilen bisikletler, aynı zamanda ne kadar kalori yakıldığını da hesaplıyor. Akıllı bisikletlerin şehirdeki dolaşımı, bırakıldıkları duraklar ve süre, dijital bilgi sistemiyle kontrol ediliyor.