Bakanlar Kurulu kararı ile Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı tatilleri arasındaki günlerde kamu çalışanlarının idari izinli sayılması ile tatilin 10 güne çıkması çalışanların yanı sıra turizmcilerin yüzünü güldürdü. İşadamı ve sanayiciler tatilin uzatılmasına tepki göstermesine rağmen çalışanlar aileleri ile turizm merkezlerinin yolunu tuttu. Geçen sezonu yüzde 70 doluluk oranıyla kapatan Çeşme’deki turizmcinin yüzü bu yıl güldü. Dolu dolu bir bayram geçirdiklerini belirten ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir, şöyle dedi:

"Geçen sene yüzde 60 -70 olan doluluk oranımız bu sene yüzde 100 oldu. 10 günlük bayram tatili bize ciddi bir etki yaptı. Doluluk beklentimizin üzerinde gelişti. Mutluyuz, keşke Çeşme olarak doluluğu eylül ayına da taşıyabilsek."

Bayram tatilinin Çeşme’ye fazladan yüzde 30 doluluk getirdiğini anlatan Demir, şöyle devam etti:

“Sezondaki kayıplarımızı telafi ettik. Bayram süresince Çeşme çok yoğun ve doluydu. Bayramın uzun süreye yayılması karmaşaya da sebep olmadı. Misafirlerimiz sakin ve mutlu bir tatil geçirdi. Havanın da sakin olması sayesinde tatilciler hem Eylül’ü hem de Ağustos sıcaklarını yaşadılar."

FESTİVAL VE ŞENLİKLERLE DOLULUK KORUNACAK

Otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirten Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, “Oteller, yazlıklar ve günübirlik gelenlerle birlikte milyonları ağırladık. Çok şükür kazasız belasız, sezonu 'pik yaptıran' bir şekilde tamamlıyoruz. Bütün otel, pansiyon, kafe, restoran, beach clublar doluydu. Yaz ortasındaki gibi iş yaptıklarına eminim" dedi. Çeşme Belediyesi’nin etkinlikleriyle doluluğun korunacağını beklediklerini belirten Dalgıç, şöyle dedi:

"Eylül'de de devam eden etkinliklerimiz var. Pazartesi günü Klasik Müzik Akademisi çalışmamız başlayacak. Ovacık'ta Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği var. Ardından 'Aşk Festivali' düzenleyeceğiz.  2 tane uluslararası açık deniz balık yarışmamız var. Bisiklet yarışımız var. Triathlon ve dechatlona yakın yarışmamız var. Ekmek festivalimiz var. Yani kasım ayının ilk haftasına kadar Çeşme doluluğunu koruyacaktır."