Uzun süredir yönetimdeki krizle sarsılan İzmir Ticaret Odası'nda yaşanan tartışmalar bu kez Mahkeme kararıyla yeni bir boyut kazandı. Daha önce, şirketindeki görev süresinin temsil ve ilzam yetkisinin bittiği gerekçesiyle, Yönetim Kurulu'ndan düşürülen ardından son İTO Meclis toplantısından dışarı çıkartılan Fatih Dalan, İTO'ya mahkeme kararıyla dönme hakkı kazandı. Dalan, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile ters düşmüş,  Çarşamba günü Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yazısıyla oturduğu yönetim kurulu sandalyesinden, Meclis Başkanı'nın, "Yargı kararını beklemek zorundayız" sözüyle kalkmıştı. Demirtaş da "Yönetimin bir sandalyesi geçici olarak işgal edildi" demişti.

"Yetkileri devam ediyor"


Fatih Dalan'ın durumuna yönelik kararı ise İzmir 14. Asliye Ticaret Mahkemesi karar verdi. Mahkeme, 2012- 111 numaralı kararında, "Fatih Dalan'ın davacı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinin 9. 03. 2012 tarihinde sona erdiğine ilişkin 20. 03. 2012 tarihli İzmir Ticaret Sicil Memurluğu kararının iptaline, Fatih Dalan'ın görev süresinin şirketin temsil ve ilzam yetkisinin 4.03. 2009 tarihinden itibaren devam etmekte olduğunun tespitine" ifadesi yer aldı.  Dalan, karar üzerine yorum yapmadı. Demirtaş'ın da bu konudaki tutumu merakla bekleniyor.

Meclis'te neler yaşandı?


Mart ayında firmasında temsil ve ilzam yetkisinin süresi dolduğu gerekçesiyle İTO Meclis Üyeliği ve İTO Yönetim Kurulu Üyeliği'nden düşürülen Fatih Dalan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın kararıyla odaya yeniden döneceğini söylemişti. Dalan'ın bu sözlerine İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Bu kabadayılıktan başka bir şey değildir. " demişti. İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz'ın Dalan'ın yanına giderek sandalyeden kalkmasını ve yargı kararını beklemenin doğru olacağı belirtmesi üzerine Dalan, Meclisi terk etmişti.