Decozone'nin bir bayi ya da bir markanın merkezi olmadığını belirten mağazanın yatırımcısı Şener Bayyurt, "Decozone yeni bir iş modelidir. Bir bakış açısıdır, sinerjidir, paylaşımdır, dostluktur ve katma değerdir. Decozone ile biz müşterilerimiz tedarikçiler ile birlikte kazan kazan formülünü yayıyoruz. Decozone sadece alışveriş merkezi değil dekorasyon ve yapı sektörünün İzmir'deki yeni merkezidir. Alışverişten öte cafesi, barı, kütüphanesi, sanat galerisi, eğitim ve toplantı salonları, 30'un üstünde ulusal ve uluslararası markası ile entegre tasarım merkezidir" dedi.

Doğal taştan mobilyaya, vitrifiyeden seramiğe, parkeden perdeye, cephe sistemlerinden iklimlendirme çözümlerine yapı ve dekorasyona dair ulusal ve uluslararası pek çok markayı yüzlerce çeşit ürünüyle birlikte tek bir çatı altında toplayan Decozone, Alsancak Şehitler Caddesi'nde 6500 metrekarelik bir alanda hizmet verecek.

Decozone, yeni yapı projeleri ve yenileme çalışmaları için özellikle mimarlara, iç mimarlara, mühendislere, müteahhitlere ve proje sahiplerine fayda sağlıyor. Ziyaretçiler, projelerinde ihtiyaç duydukları her ürünü bir arada ve tanınmış markalarla bulabiliyor. Üstelik seçimlerini karteladan yapmak zorunda kalmadan, ürünlerin uyarlanmış örneklerini görerek yapabiliyor. Böylelikle hem ürünün proje için uygunluğunu görmeleri hem de zamandan büyük bir tasarruf sağlamaları mümkün oluyor.

Decozone'da buluşan markalar, yıllardır ürünlerini yurt dışında birçok ülkeye sunan doğal taş firması Bayyurt, tasarım ve fonksiyonelliği buluşturan Vitra ve Artema, Avrupa ve Türkiye'yi duş kabini ile tanıştıran Hüppe, İtalya ve İspanya'dan seramikte en yeni modellerle Alfa Ceramica, yenilikçi çizgileriyle İntema Mutfak, ankastre ürünlerinde teknolojinin adresi Teka ve Franke, tekstilin kalbi Bursa'dan gelen LDR Perde, ahşabın doğallığını evlere taşıyan Parkur, 1986'dan beri mobilya ve dekorasyon alanında hizmet veren Fy Mobilya, duvarları baştan yaratan desenleriyle Marburg, dünyada en çok tercih edilen markalarıyla AGK Yer Kaplamaları, özgün iklimlendirme ve havalandırma sistemleriyle Mitsubishi Electric, bahçe mobilyasında deneyimli isimler Ica ve All Weather, PVC üretiminde uzman Winsa, masif kapı tasarımlarıyla Porta Wood, doğru zamanlarda doğru fikirler üreten Schlüter, cephe çözümleriyle Alumil ve mutfaklarda ferahlık sağlayan Elica'dan oluşuyor.

Tanınmış markaların yanı sıra Decozone, mimari projelerin dekorasyon ürünleriyle hayat bulacağı otel odası simülasyonları ve dijital simülasyon odası, mimarlar ve proje sahiplerinin satış temsilcileri ile bir araya gelebilecekleri toplantı odaları, çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilebileceği seminer odası, mimarlık, dekorasyon ve sanat kitaplarının satışının yapıldığı kitabevi, sanat galerisi Art Shop, proje üzerine sohbetler gerçekleştirmek ya da dinlenmek için keyifli bir ortam sunan Barzone ve Cafezone ile dekorasyon sürecini özgün bir deneyim haline getiriyor.

Decozone, birçok marka, ürün ve hizmeti bir araya getirerek dekorasyona dair etkin çözümleri tek elden sunuyor. Size tasarım, tasarruf, keyif ve dekorasyon kalıyor. Dekorasyon dünyasına yeni bir anlayış kazandıran Decozone, 10 Ekim 2012'den itibaren tüm mimarlar, iç mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve proje sahiplerini Alsancak'taki dekorasyon ve tasarım dünyasına çağırıyor.