İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı açıklamada, Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak da bilinen "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 sayılı Kanun" değerlendirmelerde bulundu.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasanın iş dünyası açısından önemli değişiklikler ve fırsatlar sunduğunu belirten Demirtaş, "Torba yasa büyük imkanlar sunuyor. Üyelerimiz üçer aylık dönemler halinde birikmiş aidat borçlarını 8 taksitte ödeyebilecek. Taksit yerine tek sefer ödemede yüzde 10 indirim imkanı var. Üyelerimizi bu fırsatı değerlendirsinler" açıklamasında bulundu.

Yasanın sunduğu fırsatların başında kamu alacaklarının geldiğine dikkat çeken Demirtaş, "Yasa, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması için büyük fırsatlar sunuyor. Birikmiş vergi, SGK prim borçlarının ödenmesi açısından bu önemli bir fırsat" dedi.

Aynı kanunun oda ve borsa üyelerine birikmiş aidat borçlarını taksitlendirme imkanı da getirdiğini belirten Demirtaş, üyelerine birikmiş borçlarını ödemeleri çağrısında bulundu. Demirtaş, "Üyelerimiz 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını, Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) oranları esas alınarak hesaplanacak ve oluşacak tutar üzerinden ödemeleri halinde faiz ve gecikme faizi silinecektir" bilgisini verdi.

Demirtaş, doğan haktan yararlanmak için 30 Kasım 2014 tarihine kadar odaya başvuruda bulunması ve ilk taksitin 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödenmesi gerektiğini hatırlattı.