Eskiden her yük için ter tür raf sistemi vardı. Ahşap tan üretilen raflara konurdu. ahşap raflar hep verniklenmediği için kötü görüntü oluşturmasının yanı sıra ahşap kurtları tarafından kemirilir ve bu arada yükler de zarar görür bunun üstüne üstlük çok fazla yer kapladığından yükler karman çorman yığılırdı. Az yük çok yer kapladığından daha sonra gelen malzemeler için yer sıkıntısı doğardı. Yük türü ile raf sistemi uyumsuz olduğundan firma sahibi daha fazla raf alma mecburiyetinde kalır hatta bir den fazla depo kiralaması da gerekeceğinden diğer işlerinden yaptığı karın önemli bir bölümünü depolama masraflarına ayırma zorunda kalırdı. Ta ki Depo Raf Sistemleri bu önemli sorunu görüp çözüm üretene kadar.

İşletmelerin malzemelerini depolama sorunlarını iyi tetkik eden firma öncelikle sorunların neler olduğunu iyice anlamış artı olarak çıkabilecek sorunları da ön görmeye çalışmış artından bu sorunların çözümü için kaliteli isimlerden oluşan uzman kadrosuyla etütler yapmış ve ardından üretime geçmiştir. Küçük bir dükkanda 1994 yılında raf sektörüne giriş yapan firma başlangıçtan bu yana yaklaşık 23 yıldır raf sektörünün en önde gelen firmalarından biri olmayı başarmıştır. Referansları arasında Türkiye nin en güçlü firmalarından Koç ve Sabancı gruplarının olması firmanın iş kalitesiyle ilgili yeterli doneyi vermektedir. Bu firmalar haricinde; Carrier, DHL, Sütaş, Uğur Dershaneleri, Burger King, Atasay ve Altınyıldız gibi farklı sektörlerden bir çok güçlü firmanın da olması Depo Raf Sistemleri nin Raf sektöründe alanı ne olursa olsun her firmaya uygun bir çözümünün olduğunu göstermektedir. Depolama alanında yer sıkıntısı yaşayan firmalar için Asma Katlı Raf sistemi çözümünü sunan firma bu sayede işletmenin depolama alanını büyüterek daha fazla malzemeyi saklama imkanı sunmaktadır. Raflarını en önemli özellik sök-taşı-kur sistemi sayesinde deposunu taşıyan firmayı yeni masraflardan kurtararak optimum bir harcamayla uzun yıllar kullanacağı bir depolama sistemi sağlamasıdır.

Çelik Arşiv ve Çelik Raf Sistemleri sayesinde küçük depoların her m² sinin kullanılmasını sağlayan Depo Raf Sistemleri her malzemeye uygun bir raf çözümünü uygun fiyatla mutlaka vardır.