7 Haziran seçimleri bitti. Henüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'na hükümet kurması için görev vermedi. Ancak piyasalar daha koalisyon kurulmadan beklentilerden etkilenmeye başladı. AKP ve CHP arasında olabilecek bir koalisyon beklentisi ile dolar, 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Dolar son olarak 2.6556 TL'den işlem gördü.

Güne 2.66 seviyesinden başlayan sonra toparlanarak 2.67 liraya yükselen dolar günün ikinci yarısında 3 haftanın en düşük seviyesi olan 2.65 liraya geriledi.

Global Menkul Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, Ak Parti ve CHP arasında koalisyon olabileceği beklentileriyle TL tarafının heyecanlandığını belirtti.

Fed yönetim kurulu üyelerinden gelen açıklamayla önceki gün yükseliş hareketi belirginleşen dolar, 2.67 lira seviyesinde hareket etti. Dolar bu sabah güne 2.67 liranın altında başladı. Daha sonra tekrar toparlanarak 2.67 lira seviyesine yükseldi. Ancak öğleden sonra koalisyon beklentileriyle 3 haftanın en düşük seviyesi olan 2.65 liraya kadar geriledi.

Seçim öncesi 2.66 lira seviyesinde olan dolar, seçimlerin hemen ardından 2.8094 ile tarihi zirveyi test etmiş, hafta başında 2.66 lira ile seçim öncesi düzeyine çekilmişti.

Güne 3 liranın hemen altında başlayan Euro'da koalisyon beklentileri ve Avrupa borsalarındaki Yunanistan endişesi ile 2.97 lira seviyesine geriledi.

Dün, Avrupa borsaları kreditörlerle yapılan görüşmelerde anlaşma sağlayamamasının ardından Yunanistan'ın temerrüde düşeceği kaygılarıyla kayıplar yaşamıştı.

Buna karşılık Borsa İstanbul Endeksi ise ilk seansı yüzde 0.36 düşüşle 83 bin 840 puandan tamamladı.

"En iyi olasılık fiyatlandı"

Global Menkul Strateji Müdürü Gökhan Uskuay Gökhan Uskuay, Ak Parti ve CHP arasında koalisyon olabileceği beklentileriyle TL tarafının heyecanlandığını ifade ederek, "Borsada bu beklenti fiyatlandığı için satışlar geliyor. Önümüzdeki hafta salı koalisyon biter beklentisi ile TL güçleniyor. Salı günü yapılacak Meclis Başkanlığı seçimlerinde Ak Parti Deniz Baykal'a destek verirse koalisyonda anlaşmaya varıldığını düşüneceğiz. Her şeyin en iyisi fiyatlandı, Ak Parti ve CHP'nin daha iyisi fiyatlanamazdı" dedi.