Dünya üzerindeki birçok para biriminin paritesi hesaplanabilir. Fakat yaygın olarak kullanılan parite çeşidi ise Dolar Euro parite olmaktadır. Yani pariteler arasında en yüksek işlem hacmine sahip olan paritelerden bir tanesi dolar Euro ve Euro dolar paritedir. Dolar Euro parite denildiğinde Amerikan doları para birimini Euro para birimi karşısındaki değeri anlaşılmaktadır. Tam tersi durumda ise, yani euro dolar paritesinde ise Euro para biriminin Amerikan doları para birimi karşısındaki değeri ifade edir. Dolar Euro paritesinde değer düşüklüğü olması demek Avrupa’daki ekonominin Amerika ekonomisine göre daha iyi olduğu anlaşılır. Euro Dolar paritesinin yükselmesi ise Amerika ekonomisinin Avrupa ekonomisine göre daha iyi durumda olduğu, ekonomik anlamda problem olmadığı ya da daha az problem olduğu anlamını taşır. Dolar Euro paritesi konusunda değer farklılıkları ile kar elde edilmesi için dövizlerin kurlarının sürekli olarak takip edilmesi gerekir. Yatırımcıların bu duruma dikkat etmeleri gerekir. Çünkü dövizlerdeki kurlar sabit değillerdir ve gün içinde sürekli olarak artabilir ya da azalabilir. Primetrade ile canlı dolar euro paritesi hakkında bilgi sahibi olabilir ve döviz farklarından dolayı gelir elde edebilme fırsatından yararlanabilirsiniz.

Parite Çeşitleri Ve Dolar Euro Paritesinin Önemi

Finans piyasalarında sürekli olarak işlem gören yedi farklı majör para birimi bulunur. Para birimlerinin majör olması ilgili para birimine sahip olan ülkenin ekonomisi ile doğrudan ilgilidir. Yani majör para birimlerine sahip olan ülkelerin ekonomileri diğer ülkelere göre çok daha iyidir. Ekonomide sorun yaşanmaması, ekonominin canlı olması, çok sağlam bir ekonomi olması ilgili para birimlerinin majör olarak ifade edilmesini sağlar. Majör para birimlerinin dışında kalan para birimleri ise minör para birimi olarak değerlendirilir. Majör para birimlerinden bir tanesi de Euro Dolar para birimidir. Birçok yatırımcı hem Euro Dolar hem de Dolar Euro paritesi ile işlem yaparak gelir sağlamaktadır. Bu pariteler finansal piyasalarda işlem hacmi en yüksek olan paritelerdir. Dolar ile Euro arasındaki parite hesaplanmasında Amerikan Doları baz dövizi oluştur, Euro ise karşıt dövizi ifade eder. Yatırımcılar bu parite ile ilgili olarak yaptıkları alım ya da satım işlemlerinden elde ettikleri kar ve zararları Euro cinsinden alırlar. Tam tersi durumda yani Euro Dolar paritesinde ise işlemler sonucunda elde edilen kar ve zararlar Amerikan Doları olarak alınır. Paritenin değerinde hem Avrupa’nın hem de Amerika’nın ekonomik durumları ve siyasette yapılan değişiklikler büyük rol oynamaktadır. Primetrade ile canlı dolar euro paritesi sayesinde işlem yapmak çok kolaydır ve gelir elde edebilme fırsatı vardır. Siteyi ziyaret ederek dolar ve euro dövizlerinin kurlarını en güncel haliyle takip edebilir ve bu işlemlerden gelir elde edebilme fırsatından yararlanabilirsiniz.

Dolar Euro Paritesini Etkileyen Faktörler

Dünya üzerinde birçok kişinin yatırım aracı olarak gördüğü ve kullandığı Dolar Euro paritesi bazı faktörlere göre değişkenlik göstermektedir. Bu faktörler para birimlerinin değerini doğrudan etkilediği için bu iki para arasındaki parite değerini de etkilemektedir. Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa’daki merkez bankalarının uyguladıkları uluslar arası piyasa faiz oranları parite değerini direkt olarak etkileyen faktörlerdendir. Başka bir faktör ise petrol fiyatlarıdır. Petrol fiyatlarındaki değişiklikler hem Dolara Hem de Euroya yansımaktadır. Parite değerini etkileyen önemli faktörlerden biri de Amerika ve Avrupa’daki ticari malların fiyatlarındaki değişikliktir. Bu değişiklikler Dolar Euro paritesi değerlerini doğrudan etkilemektedir.