Aykut Polatlı-EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ile Meclis Üyesi Cengiz Kocagil tartıştığı mecliste, Esen, 'Bu mecliste bu konu artık karara bağlanmalı. Odamız merkezi yerde bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası da bulunduğu yeri kiraya vermek gibi bir fikri gündeme getirdi' dedi.
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin taşınması konusunda EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da 'Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla oturup düşündük. Bu karar sizlerin düşüncesi çerçevesinde oluşacak. Arsa üzerine yapılacak binanın ne şekilde değerlendirileceği önemli. Benim şahsi düşüncem orada çok amaçlı kullanıma yönelik bir çalışma yapılması. 6 bin metrekarelik bina yeri geldiğinde EBSO, yeri geldiğinde organize bölge tarafından kullanılmalı' diye konuştu.

15 milyonluk  kaynak

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ise 2002'de EBSO'ya tahsis edilen arazinin üzerine otel ve işmerkezinin yapılamayacağını sadece hizmet binasının yapılabileceğini söyleyerek, 'EBSO oraya taşınmayacaksa ek hizmet binası için 6 bin metrekare çok fazla. 15 milyon lira ayıracağımız kaynaktan bahsediyoruz. Önünüzde böyle bir fırsat var. Orası uzak diye böyle bir fırsatı elimizin tersiyle itmeyelim. EBSO'ya 49 yıllığına üst kullanım hakkını verebiliriz' dedi.

Sanayileşmeyi ikinci plana attık

Sanayicinin sanayiden kaçıp konut yapımına yöneldiğini dile getiren Yorgancılar, bu konuyu yıllardır vurguladıklarını, en son Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da dile getirdiğini vurguladı. Yorgancılar, 'Türkiye üreterek büyümüyor. Biz sanayileşmeyi ikinci plana bıraktık. Yapıp satmamışız, alıp satmışız. 2004-2014 tarihleri arasında sanayinin kullandığı kredi yüzde 749 artarken, inşaat sektöünün kredi kullanımı yüzde 2062 artmış. İnşaat sektörüne karşı olan bir düşünce içinde değiliz. Çünkü inşaat sektöründe kullanılan tüm ürünler sanayi ürünleri. Bunları biz üretiyoruz. Biz sanayi sektörüne daha fazla destek verilmesini, yatırım ortamının iyileştirilmesini istiyoruz. 4 yıldır söylediğimiz konu bu. Demek ki doğru yoldayız' diye konuştu. n Aykut Polatlı


Yorgun savaşçı değilim

Yorgancılar, yeni hükümetin eylül ayında açıkladığı programı 4 sene önceden açıklayıp takip ettiklerini belirterek, sanayinin sorunlarının çözümüne sahip çıktıklarını söyledi.

EBSO Meclis Toplantısı'nda konuşan Yorgancılar, kimilerinin kendisine 'yorgun savaşçı' dediğini dile getirerek, 'Ben yorgun falan değilim. Bu ülkenin sevdalısıyım. Neticede bu ülkede refah seviyesi yukarı çıktıkça yorgunluk değil yüzlerimizde mutluluk oluyor. Bu mutluluğu sizlerle paylaşırsak ne mutlu bize' dedi.