Ali Budak- Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), dernek üyelerinin devlet teşviklerinden daha etkin yararlanmasını sağlamak adına Pardus Danışmanlık şirketi ile işbirliği kararı aldı. 2017 yılı istihdam seferberliği ve iş dünyasına yönelik pek çok teşvik ile beraber ekonominin canlandırılmasına yönelik bir yıl olarak geride kaldı. 2018 yılında da teşviklerin sürmesi beklenirken, devletin pek çok teşviki ise, iş dünyası temsilcileri bilgi sahibi olmadığı için yeteri kadar kullanılmadı. EGİKAD bu durumu tersine çevirmek için harekete geçti ve Pardus Danışmanlık şirketi ile protokol imzaladı. Protokol kapsamında, Pardus Danışmanlık şirketi geçmiş dönemlerde teşviklerden yararlanma hakkı olduğu halde yararlanmayan EGİKAD üyelerini tespit ederek toplu ödeme almalarını sağlarken, ilerleyen günlerde çıkacak yeni teşvik programlarından da dernek üyelerinin yararlanmasına aracı olacak.

Teşvikler kullanılmadı

EGİKAD olarak üyelerini her alanda desteklemeyi misyon edindiklerini belirten EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, ‘Özellikle geçtiğimiz yıl devlet tarafından verilen pek çok teşvik, gerek doğru anlatılamaması, gerek iş dünyasındaki temsilcilerin ilgisizliği sebebiyle yeteri kadar kullanılamadı. Biz de dernek üyelerimizin pek çoğunun bu konuda desteğe ihtiyacı olduğunu görünce hemen harekete geçtik ve Pardus ile bu protokole imza attık. Protokol kapsamında Pardus, tüm üyelerimize teşvikler konusunda destek verecek. Geçmişe yönelik teşviklerden başlayarak günümüze kadar tarama yapılacak. EGİKAD üyeleri, Pardus işbirliği ile artık hiçbir teşviki ıskalamayacak’ dedi.

Firmalar teşvikten eksiksiz yararlanacak

Toplantıda protokole ilişkin bilgiler veren Pardus Kurucu Ortağı Gençay Gökdemir ise şöyle konuştu: Özellikle işverenlere sağlanan SGK teşviklerinin yoğun gündem oluşturduğu bu dönemde yazılımı firmamıza ait bir bilgisayar programı vasıtasıyla, geriye dönük ve halen uygulamada olan teşvikleri hatasız ve süratle tespit edip,  firmaların bu teşviklerden eksiksiz yararlanmasını sağlıyoruz. Bugün protokole konu olan 6111 teşviki uygulamada olan teşvikler içinde en avantajlı ancak takibi zor, karışık ve ciddi emek isteyen bir teşvik programı fakat kadın ve genç istihdamına yönelik, pozitif ayrımcılık içeren özellikli bir teşvik. Özellikle kadınların iş hayatında daha faal yer almaları ve ekonomiye katkı sağlamalarını da destekleyen bu teşvikin işverenler tarafından en yüksek oranda kullanımı için önemli bir görevi yerine getirdiğimize inanıyoruz. EGİKAD üyesi işverenler başta olmak üzere tüm işverenlere başvuru süreçlerinde gerekli belge ve bilgi destek hizmetini uzman kadromuz ve gelişmiş sistemimizle sunmaya hazırız.

Çalışan sayısı arttıkça teşvik miktarı da artıyor

Sunulan teşvik hizmetleri hakkında da bilgi veren Gökdemir, ‘SGK ve işveren destekleri konusunda teşvikler veriyoruz. Yaptığımız protokol zamanlama açısından da çok iyi oldu. İşletmelerin çalışan sayısı arttıkça bu teşviklerden yararlanma oranları da artıyor. Ama 5-6 kişi çalışan işletmelerde bu teşviklerden yararlanabiliyor. Yeni çıkan yasalarda teşvikle ilgili maddeler de var. Oldukça yüksek miktarda teşvik imkanları var. Ekibimiz bu teşvikleri takip ediyor ve alınmasını sağlıyor’ ifadelerini kullandı.

Sektör ayrımı yok

Verilen teşviklerde sektör ayrımı yapılmadığının altını çizen Gökdemir, sözlerini şöyle tamamladı: Teşvikler; sektör ayrımı olmaksızın üretim, hizmet, bilişim ve gıda gibi her sektör için geçerli. Sadece 29 yaşını geçmemiş kadın girişimci olması gerekiyor. Elde edilen maksimum bir bedel yok. Bu teşviklerden 8 milyon lira alan da var, 8 bin lira alan da.