Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 'İstanbul'un sadece iki ilçesinde ekmeğin fiyatı 1,25 liradır. Bu fiyat uygulaması, yaklaşık 1,5 yıldır olan bir şey. Yeni bir fiyat artışı yok kesinlikle. Bu iki ilçe dışında ekmeğin kilogram fiyatı 4 liranın üstüne çıkmadı hiçbir şekilde' dedi.
Balcı, İstanbul genelinde 250 gram ekmek fiyatının 1 lira olduğunu, sadece iki ilçede fiyat değişikliğinin bulunduğunu aktardı.

Ortalama yakalandı

Balcı, İzmir'deki ekmek fiyatlarının da Türkiye ortalamasının altında olduğunu ancak dün alınan kararla standartların yakalanabildiğini kaydetti. 'İzmir'de de 250 gram ekmek 90 kuruştan satılıyordu' diyen Balcı, 'Dün yürürlüğe giren kararla ekmeğin fiyatı 1 lira oldu. Yani diğer illerle aynı seviyeye geldi ekmek fiyatı. Bu nedenle ekmekte yeni bir fiyat artışı yok kesinlikle' ifadelerini kullandı.

Yakın gelecekte ekmeğe zam yok
 
Balcı, Türkiye geneli için ekmek fiyatlarında bir artış düşünmediklerini bildirdi. Bu nedenle kasıtlı haberler yapılmaması gerektiğini vurgulayan Balcı, sözlerini şöyle tamamladı: 'Yaklaşık 1,5 yıldır uygulanan fiyat, kamuoyuna yeniymiş gibi gösteriliyor. Ufak tefek artışlardan dolayı da zam yapıldığı algısı oluşturuluyor. Ekmeğin kilogram fiyatı 1,5 yıldır değişmemiştir. Yakın bir gelecekte de zam söz konusu değildir. Azami fiyat kilogram için 4 liradır. Esnafımız çok zor durumda kalmadığı sürece fiyat artışı düşünmemektedir. Yakın gelecekte de fiyat artışı yoktur.'