Açılış öncesi basın mensuplarıyla Swiss Otel Grand Efes'te bir araya gelen FullCharger Türkiye Başkanı Osman Ataman, İzmir sürücüsünün en bilinçli elektrikli araç istasyonu kullanıcısı olduğunu söyledi. Ataman, elektrikli oto vergisinde düzenleme ile sektörün önünü açtığını vurgulayarak, İzmir'de 3 farklı yerdeki istasyonlarını artıracaklarını aktardı.

FullCharger'ın Ege Bölgesi'nde geçtiğimiz dönem satılan elektrikli araçların kullandığı şarj istasyonlarının ve aksesuarlarının yüzde 86'sını karşıladığını, pazarın teknoloji ve fiyat rekabeti üstünlüklerine sahip açık ara lideri olduğunu belirden FullCharger Türkiye Başkanı Osman Ataman, “FullCharger, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzelman tarafından işletilen 3 otoparkında yaklaşık 1 yıldır hizmet vermektedir. Bugün işletmeye alınan Adnan Menderes Havalimanı'ndaki 10 istasyon ise Türkiye'nin biranda hizmete alınan en büyük şarj altyapısı anlamına gelmektedir. FullCharger, başta İzmir olmak üzere Ege'deki bütün kent ve önemli ilçelerde hızla yaygınlığını arttırmaya devam edecektir" dedi.

YÜZDE 70 TASARRUF

Elektrikle otomobilin, akaryakıt kullanan araçlara göre yüzde 70'e varan bir tasarruf ile dolu bir depo ile 160 KM yol alabildiğini sözlerine ekleyen Ataman, "Bütün siyasi çevreler ve kamu yönetiminin çevreyi de, geleceği de, cari açığı da ilgilendiren bu konuda tam bir vizyon ve işbirliği içinde olmaları ile süreç daha hızla gelişecektir" dedi. Basın toplantısı sonrası FullCharger Türkiye Başkanı Osman Ataman, Adnan Menderes havalimanında kurulu bulunan 10 şarj istasyonunu yerinde inceleyerek, çalışma prensiplerini anlattı.