Genel Kurula ortaklar yoğun ilgi gösterdi. Divan Başkanlığını, Manisa ESKKK Birliği Başkanı Recep Çınar'ın katiplikleri ise, Zeki Özgüler (Karşıyaka ESKKK), İbrahim Özcü (Ödemiş ESKKK) ve A. Rüştü Çelikgil( Seferihisar ESKKK)'nin yaptığı ve Ortakların yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurula, T. Halk Bankası yetkilileri ve Kooperatif ortakları katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan genel kurulda, öncelikle kooperatifin, 2011 yılındaki başarılı çalışmaları neticesinde kooperatif ortaklarının protesto ettirilmediği dile getirilirken, daha sonra gündem maddeleri gereği, 2011 yılı yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile gelir gider hesapları okunarak ayrı ayrı müzakere edilerek, oy birliği ile ibra edilirken 2012 yılı tahmini bütçesi de oy birliği ile kabul edildi.
Kredi taksitlerini zamanında ödeyin
TESKOMB Genel Başkan Vekili Selahattin Hünü konuşmasında, 2011 yılında kredilerin geri ödenmesinde zaman zaman problemler yaşandığını belirterek, bu durum kooperatifimizin mali yapısını da etkilemektedir dedi. Hünü, "Siz değerli ortaklarımızdan ricamız kredi taksitlerinizi temerrüte düşmeden zamanında ödemenizdir. Bu konuda kooperatifimizce her türlü kolaylık ve destek sağlanmaktadır. Kooperatifimizin amacı protesto ettirmek değil, gerçekten ihtiyacı olan ve ödemelerini zamanında yapan veya yapmak için gayret gösteren ve bizlere yardımcı olan ortaklarımızın kredi taleplerinin karşılanarak mağduriyetlerinin önlenmesidir" dedi.
Esnafın kredi faizi % 6 ya düştü
Salahaddin Hünü, en uygun vadeli ve oranlı kredinin esnaf ve sanatkarlara verildiğinin altını çizerek, "Bilindiği gibi Merkez Birliğimizin girişimleri ve hükümetimizin de olumlu yaklaşım ve katkıları sonucunda kredi faiz oranları vadesi 1 yıla kadar olan krediler için yıllık %5, vadesi 1 yıldan fazla olan krediler için yıllık %6'ya indirilmiştir Kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerin şahıs üst limitleri 35.000-100.000 TL. arasında kooperatiflerin rasyolarına göre belirlenmiş Kooperatifimiz birinci risk grubunda olması nedeniyle 100 bin lirasına kadar kredi kullandırma imkanına sahip olmuştur. 2011 yılı içerisinde ortaklarımıza 100 bin liraya kadar kredi kullandırılmıştır. Kredi kullandırımlarında yapılan kesintiler asgari seviyeye indirilerek ortakların eline daha fazla para geçmesi sağlanmıştır. dedi.

Ortakların borçlarını yeniden yapılandırdık
Hünü konuşmasına; 2011 yılı içerisinde Üst Kuruluşumuz olan TESKOMB tarafından 10.Mart – 15.Nisan 2011 tarihleri arasında uygulamaya konulan ve 31.12.2010 tarihi itibariyle kooperatif takibindeki ortak borçlarının yeniden yapılandırılması genelgeleri doğrultusunda tüm borçlu ortaklara borçlarının yapılandırılması için yazı gönderilmiş ve 15 Nisan 2011 tarihine kadar kooperatife başvuran ortakların borçları talepleri doğrultusunda yeniden yapılandırılmıştır. 15 Nisan tarihi itibariyle yapılan taksitlendirme toplamı 1.820.788.58 liadır" diyerek Şöyle devam etti: "Esnafın 2012 yılından beklentileri için ise; 2012 yılının gerçekten zor bir yıl olacağı tüm yetkililerce de ifade edilmektedir. Özellikle Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da yaşanan ekonomik kriz ve sosyal dengesizliklerin ülkemizi de etkilemesi doğal bir sonuçtur. Temennimiz odur ki ülkemiz ve özelliklede esnaf ve sanatkarlarımızın bu krizi en az etkilenmeyle atlatabilmesidir. Daralan iç piyasanın hareketlenmesi için ülke ekonomisine koymuş oldukları katkıları nedeniyle üretim yapan, istihdam ve katma değer yaratan kesimimizin finansal açıdan desteklenmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bu nedenle kredi faiz oranlarının en azından mevcut oranlarda kalması, kredi çeşitlendirmesine gidilmesi, vergi SGK primleri ve diğer yasal ödemelerde indirime gidilmesi başlıca taleplerimiz arasındadır. Bu konuda başta hükümetimizin ve üst kuruluşlarımızın duyarlı olacaklarına ve gereğini yapacaklarına inanıyoruz."