İzmir EXPO 2020 Derneği Başkanı Bülent Kökten, Başkan Yardımcısı Bahadır Şengören ile Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Şentürk İZFAŞ Genel Müdür V. ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Mehmet Şakir Örs'ü ziyaret etti.   
           
Derneğin, EXPO 2020 adaylık sürecinde halk olarak, sivil toplum olarak ne yapabiliriz düşüncesiyle kurulduğunu belirten Kökten "İzmir Enternasyonal Fuarı, EXPO'yu İzmirlilere tanıtmak için çok uygun bir alan ve çok iyi bir fırsat. Dernek olarak İzmir Fuarı'nda yer alarak özellikle genç kuşaklara ulaşmayı istiyoruz" dedi.

EXPO 2020 hedefinin 7'den 70'e tüm İzmir halkına anlatılması gerektiğinin önemini vurgulayan İZFAŞ Genel Müdür Vekili ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Mehmet Şakir Örs ise, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda İZKA - İzmir Kalkınma Ajansı ile ortak bir EXPO tanıtım alanı oluşturmayı planladıklarını ve bu alan içinde İzmir EXPO 2020 Derneği'ne yer vermekten mutlu olacaklarını söyledi.

Örs "Derneğin çıkış noktası çok güzel ve zamanında yapılan bir girişim. Kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum örgütleri ile yapılacak olan çalışmalar da çok önemli, İzmirlilere EXPO'nun ne olduğu anlatmak, farkındalık yaratmak gerekiyor.

EXPO 2020 hedefini içselleştirerek, kentin olmazsa olmaz coşkusunu, heyecanını tüm İzmirlilere yerleştirmeliyiz.  EXPO 2020 hedefini en geniş kitlelere yaygınlaştırmalı ve bu konuda halkımızı bilinçlendirmeliyiz. İzmir olarak adaylık sürecini en verimli şekilde değerlendirmeliyiz" dedi. n HM