Mehmet Akif Çakmak- Fethiye'de iki yıl önce başlatılan Fethiye'de Tarım ve Turizm İşbirliği Projesi, meyvelerini vermeye başladı. Fethiyeli üreticilerin yetiştirdiği domates, patlıcan, salatalık, biber, yeşillikler, patates ve karpuz gibi 9 ton meyve, sebze ve yeşillik işbirliği yapılan otellere sevk edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası, Süt Üreticileri Birliği, Turizm Danışma Bürosu, FETOB (Fethiye Otelciler Birliği), Fethiye Ticaret Odası ve FETAV gibi turizm ve tarım sektörleri temsilcileri de projeye destek veriyor. İngiliz Seyahat Vakfı  (the Travel Foundation) tarafından yürütülen projede,  yerel ve sağlıklı ürünlerin yerli ve yabancı turistlerle buluşturulması amaçlanıyor.

Projenin ikinci yılına girildiği 2012 turizm sezonunda toplam 4 köyden 25 üreticinin kontrollü tarım uygulamaları ile ürettiği, daha ucuz ve sağlıklı olduğu ifade edilen  ürünler için, Montana Pine, Karbel, Asena Beach, Pine Valley, Belcekız Beach ve Club Orka otelleri ile işbirliği yapılıyor. Gelecek yıldan itibaren üretim ve otel sayısının artırılmasının amaçlandığı projede meyve ve sebzeler,  'Fethiye Lezzeti' (Taste Of Fethiye) olarak yerli ve yabancı turistlerin sofrasına girmiş durumda. Tarım üreticilerinin turizmden daha fazla yararlanmasının da amaçlandığı proje ile birlikte, Fethiye'nin daha iyi tanıtılması ve örnek bir model oluşturulması hedefleniyor.