Açılışta konuşan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, ilk fuarın çıtasının yüksek olduğunu söyledi. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olan gıdanın ülke açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Gençer, “Üretici firmalarımız, dünya standartlarında hizmet veriyor. Buna rağmen maalesef ki hakettikleri yerde değiller. Gıda sektörünü hakettiği yere ulaştıracak, üretim ve pazarlama gücünü ortaya koyacak ciddi tanıtım çalışmalarına ihtiyaç var. Bu çalışmayı, dünyanın gıda başkentlerinden biri olan İzmir merkezli yapmanın gerekliliğine inandık. Sektör paydaşlarıyla yaptığımız işbirliği ile Foodex İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nı bugün fiilen hayata geçiriyoruz. Önemli iş fırsatları sunacak organizasyonumuzun heyecanını, katılımcılarımız ve ziyaretçilerimizle birlikte yaşıyoruz. İlk fuarımızın bu kadar önemli ölçüde düzenlenmesinde işbirliği yapan kurum ve kişilere teşekkür ediyorum. Ulusal ve uluslararasından organizasyonumuza dahil olan gerek katılımcılarımız gerekse ziyaretçilerimize hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum.” dedi.

Bu yıl ilki düzenlenen fuara, yerli ve yabancı 150 firma katılıyor. Katılımcılar stantlarında süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yumurta, su, çay, kahve, şeker, şekerleme, sirke, turşu, tahin, pekmez, reçel, bal, helva, bakliyat, baharat, sucuk, mahalli ürünler, meyve suyu ve meyve suyu konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün sergiliyor. 3 no'lu sergi salonunda ise gıda işlemede işgücü verimliliğini arttıran, maliyetleri düşüren, modern üretim teknolojilerinin kullanılmasını, işlemlerin zamanında ve insan sağlığına uygun şekilde yapılmasını sağlayan, ürün kalitesini ve verimini arttıran makineler ve sistemler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Fuarın ilk dakikalarından itibaren Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyonelleri stant ziyaretlerine başladı. Ulusal ve uluslararasından alım heyeti düzeyinde fuara ziyaret programı düzenleyen kurum temsilcileri, özel programlarla katılımcılarla buluşturuluyor. Hedef pazar olarak seçilen İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Ürdün, Filistin, Mısır, Cezayir, Tunus, İsrail, Gana, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Fildişi Sahili'nden sektör profesyonelleri de fuarı ziyaret ediyor.