İzmir Gündoğdu Rotary Kulübü'nün Swissotel Büyük Efes'te gerçekleşen toplantısında İZFAŞ ve fuarcılık konusuna yer verildi. Toplantıya İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs onur konuğu olarak katıldı. Örs, toplantıda yaptığı konuşmada İZFAŞ'ın organize ettiği fuarlar ve Gaziemir Yeni Fuar Alanı hakkında bilgiler verdi. Fuar gönüllüleri olarak kabul ettikleri İzmir Gündoğdu Rotary Kulübü üyelerinin katkı ve desteklerini beklediklerini söyledi.
Bu tür birliktelikleri, fuarcılığın değerlerini aktarmak adına çok önemsediğini belirten Örs, "Bu vesile ile öneri ve düşüncelerinizi almak istiyoruz, davetiniz için çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Örs "Ülkemizde fuarcılık ilk İzmir'den başladı, bunun bilinci ve övüncüyle hizmet ediyoruz. Fuarcılık hakkıyla yapıldığı zaman bir kente neler kazandırdığını, özellikle Marble–Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ve If Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Giyim Fuarı ile test ediyoruz. Fuarcılık kentlerin önemli kaldıraç noktasıdır. Gaziemir Yeni Fuar Alanı'nın da fuarcılık sektöründe ve İzmir'in ekonomisinde bir dönüm noktası olacağını düşünüyoruz. Gelecekte İzmir fuarcılığının, ekonomisinin ve toplumsal yaşamın çok daha iyi noktalara ulaşacağından eminim" diye konuştu.
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın sürdürülmesinden yana olduğunu söyleyen Örs, "Amacımız İzmir Enternasyonal Fuarı'nı bundan sonraki kuşakların da sahiplenmelerini sağlamak. Geçtiğimiz yıl başlattığımız fuara gençlik aşısı çabamızı, 82'inci fuarımızda da sürdüreceğiz. Ayrıca diğer bir hedefimiz de çocuklarımıza yönelik farkındalık yaratmak olacak" dedi.
Örs, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ve ihtisas fuarlarının sahiplenilmesi için herkese çağrıda bulundu.Toplantı sonunda İzmir Gündoğdu Rotary Kulübü Başkanı Begüm Şanlı tarafından İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs'e, katılımları ve bilgi paylaşımı anısına teşekkür belgesi verildi.