Fabrikanın Genel Müdürü Serdar Sungur, “Yakın zamanda kullandığımız enerjinin tamamını güneş enerjisinden elde edeceğiz. Doğal enerji kullanımıyla ürettiğimiz doğal taşları çok sayıda ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.

Bereket Enerji, Aydem, Elsan gibi tanınmış firmaların yan kuruluşu olan Tümaş Mermer, kullandığı elektrik enerjisinin önemli bölümünü güneşten elde etmeye başladı. Tümaş Mermer Genel Müdürü Serdar Sungur, yılda 20 milyon dolar ihracat yaptıklarını, 7 milyon dolarlık da iç piyasaya ürün sattıklarını dile getirdi. Sungur, “Güneş enerjisi ucuz ve doğal enerji kaynağı. Firmamızda doğal enerji ile doğaltaş üretiyoruz. Firmamızın günlük enerji kullanımı 2500 kw seviyesinde. Biz, güneş enerjisinden günlük 500 kw enerji elde ediyoruz. Bir yıl içerisinde hedefimiz 34 olan panel sayısını arttırıp, ihtiyacımızın tamamını güneş enerjisinden karşılamak” dedi.

AVRUPALILAR HAYRAN KALIYOR

1986 yılında kurulan Tümaş Mermer’in yıllık 1 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Sungur, “Bilindiği gibi güneş enerjisi doğal bir kaynak. Avrupa’dan firmamıza gelen ithalatçılar, yaptığımız bu çalışmaya hayran kalıyor. Şirketimizin bünyesinde yer aldığı Bereket Enerji, panel üretimi yapacak. Üretim tamamen yerli olacak. Güneş enerjisi zengini olan ülkemizde panel üretiminin ardından maliyetlerde düşecek” diye konuştu.