Mehmet Akif Çakmak-Hotpoint Yeni Kombi Buzdolabı serisi, Indesit Company Manisa Soğutucu Fabrikası'nda tanıtıldı. Tüm dünyaya Manisa'dan ihraç edilecek olan ve arge çalışmalarına 9 milyon euro harcanan ürün, yiyeceklerde ilk günkü tazeliği 9 güne kadar garanti etmesi ile ön plana çıkıyor. İç pazarda da satışa sunulan ürünü geliştirmek için 60 Türk mühendis görev alırken, Hotpoint Yeni Kombi Buzdolabı serisinin yıllık 20 bin adet üretilmesi amaçlanıyor. Indesit Company Pazarlama Müdürü Marco Falaschetti, Active Oxygen teknolojisinin doğada var olan etkiyi yarattığını söylerken, Indesit Company Satış Direktörü Turgay Dağ ise yıllık 20 bin adet buzdolabı üreteceklerini ve Manisa'dan tüm dünyaya ihraç edeceklerini belirtti.

Saf havayı kullanıyoruz

Piyasadaki benzer ürünlere göre daha iddialı olduklarını ifade eden Indesit Company Pazarlama Müdürü Marco Falaschetti, Türk tüketicisinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Hotpoint Yeni Kombi Buzdolabı serisini ürettiklerini söyledi. Herkesin dolabı açtığında taze yiyecek görmek istediğini söyleyen Falaschetti, "Uzun süreli tazelik için saf havayı yiyeceklerin üzerine empoze ediyoruz. Taze hava yaratmak için doğanın izlediği yolun aynısını izliyoruz. Bakteriyi yüzde 90'lara kadar, kötü kokuyu ise yüzde 70'lere kadar önlüyoruz. Yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyoruz ve 2-3 kat daha fazla raf ömrünü uzatıyoruz" dedi.

9 günü garanti ediyoruz


Çalışmaların 17 ay sürdüğünü ve 9 milyon euro yatırım yaptıklarını dile getiren Indesit Company Satış Direktörü Turgay Dağ ise, "Piyasada 9 günü garantileyen tek firma biziz. Bu doğada vardı ve bizde doğadan alıp bu üründe sunduk. Bu ürün Türkiye'de dizayn edildi ve üretildi. Kendi kategorisindeki en iyi fiyatı sunuyoruz. Arge çalışmalarına büyük önem veriyoruz eskiden 2 arge çalışanı varken şimdi 60 civarında. Bu fabrikadaki 100 üründen 80'ni ihraç ediliyor. Geçtiğimiz yıl ihraç ettiğimiz 1 milyon 100 bin adetle, Ege İhracatçı Birlikleri'nden birincilik ödülü aldık. Yeni ürünümüzden de yılda 20 bin adet üretmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.  
 
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Aziz Akgül de ürünü tavsiye ettiklerini belirtirken, israfın önlenmesi için teknolojinin önemine dikkat çekti.