Türkiye’nin en çok ziyaret edilen e- ticaret platformlarından sahibinden.com, 2015 yılı ikinci çeyrek sahibindex “alışveriş” verilerini açıkladı.  2015’in Nisan – Mayıs - Haziran aylarını kapsayan döneminde alışveriş kategorisine girilen ilanlarda ilk sırayı cep telefonu alırken, onu bilgisayar ve giyim&aksesuar ilanları izledi.

1 Nisan – 30 Haziran 2015 tarihleri arasında sahibindex  “alışveriş” verilerine göre, cep telefonu teknoloji kategosinde en çok satışı gerçekleşen ürün oldu. Cep telefonunda en çok tercih edilen marka ortalama 680 TL’lik satış fiyatıyla Samsung olurken, onu Apple, LG ve Nokia takip etti. Akıllı telefonlar içinde ise en çok satılan cep telefonu altın renkli iPhone 5S oldu. Satışı gerçekleşen cep telefonlarında Android işletim uygulamalı, dokunmatik ekran en çok tercih edilen özellikler arasında yer aldı.

İncelenen dönemde sahibinden.com kullanıcıları dizüstü bilgisayarda en çok HP markasını tercih etti. Netbook’larda Acer, Tablet PC’de de Apple kullanıcıların ilk tercihi oldu.

Klasik severlerin tercihi SLR fotoğraf makinelerinde ise en çok satılan marka Canon oldu. Canon’u, sırasıyla Nikon ve Sony takip etti.