Mehmet Akif Çakmak- Esnaf ve sanatkarların, iş kazaları ve hastalıkları durumunda sorumlulukları ve yükümlülükleri hakkında bilgi sahibi olmaları, iş sağlığı ve güvenliği konusunda AB mevzuatını anlamaları amacıyla gerçekleştirilen "AB'ye Katılım Sürecinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Güçlendirilmesi" başlıklı Jean Monnet Modülü ile İEOSB üyeleri sertifikalarını aldı. Toplamda üç yıl sürecek olan eğitim programı çerçevesinde her yıl 25 oda başkan, yönetici ve üyelerinin eğitim alması planlanırken, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden gelen öğretim üyeleri AB'deki iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı hakkında oda üyelerini bilgilendirdi.

Toplantıda konuşan İESOB Başkan Yardımcısı Hilmi Kurtoğlu, bu eğitimler sonunda esnaf ve sanatkarların iş kazaları ve hastalıkları durumunda kendi hak ve sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olduklarını söyleyerek, "Dokuz Eylül Üniversitesi İş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi ile işbirliği yaptık. Eğitim alan oda başkanları, yöneticileri, üyeleri öğrendikleri bilgileri tabana yayarak iş sağlığı ve güvenliği kültürünün artırılmasını sağlayacak. AB ile yüzleşen, çalışma şartlarımızı onlara gösteren, onlardan bize getiren birçok arkadaşımız var" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenleri olarak verdikleri eğitimle esnafa destek olmaya çalıştıklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Erdut ise, eğitim programlarının görülen eksikler giderilerek devam ettirileceğini ifade etti.