İTOB Organize Sanayi Bölgesi ve İşbirliği Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bu santral sayesinde İTOB'daki firmaların ve bölgedeki diğer sanayi tesislerinin kesintisiz ve temiz enerji imkanına kavuşacağını söyledi.

İTOB Organize Sanayi Bölgesi ve İşbirliği Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İşbirliği Enerji'nin 2008 yılında kurulduğunu belirtirken, 4 milyon TL sermayeli ve yüzde 62.25 çoğunluk hissesi İTOB Organize Sanayi Bölgesi'ne ait olan şirketin, diğer ortakları arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi, İşbirliği Holding ve Odak İnşaat'ın, bulunduğunu söyledi. İşbirliği Enerji'nin 2 motor alımı için 9 mart 2011tarihinde Finlandiyalı Wartsila firması ile sözleşme imzaladığını ve santralin temellerinin de 16 Kasım 2011 tarihinde başladığını ifade eden Demirtaş, "Şirketin 15 Mart 2012 tarihinden geçerli olmak üzere 49 yıllık Üretim Lisansı bulunuyor. 19,46 MW gücündeki doğalgaz çevrim santralinin açılışını da 28 Haziran 2012'de gerçekleştirdik. Bölgemize hayırlı olsun" dedi.

10 milyon euroluk proje


10 milyon euroluk proje sonucunda kurulacak olan santral ile bölge sanayicisinin daha temiz ve kesintisiz enerji imkanına kavuşacağını belirten Demirtaş, tesisin üretime geçmesi ile birlikte hızla tesisten çıkan buharın, prosesinde buhar kullanan İTOB Organize Bölge katılımcılarına dağıtılması ayrıca buhar ile yine tesisten elde edilecek sıcak suyun bölgeye yakın seralarda kullanılması için de proje hazırlandığını ve çalışmalarının yürütülmeye başladığını söyledi. Demirtaş, buharın değerlendirilmesi ile enerji şirketinin karlılığı artacağı gibi İTOB Organize Sanayi Bölgesinde yer alan buhar kullanıcısı firmaların maliyetlerinin de düşeceğini sözlerine ekledi.
İTOB Organize Sanayi Bölgesindeki 28 Haziran 2012 tarihindeki Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTOB Organize Sanayi Bölgesinin katılımcıları, şirket ortakları, Wartsila firması Genel Müdürü Ufuk Berk ve diğer yetkilileri, Türkiye Finans ve AlBaraka Türk bankaları ile projede emeği geçen müteahhit ve projeciler katıldı.