Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurlara verilen 10 günlük babalık izninin işçilere de verilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz’ın soru önergesini yanıtlayan Çelik, kadın işçilere 16 hafta süreyle doğum izni verildiğini ancak erkek işçilere babalık izni verilmediğini belirterek, “İş Kanunu’nda yapılacak değişiklik çalışmalarında eşi doğum yapan işçiye izin verilmesi hususu göz önünde bulundurulacaktır” dedi. Mevcut düzenlemede memurlara 10 günlük babalık izni veriliyor. Çelik, memur, işçi ve emekli işçilere farklı miktarlarda ödenen cenaze ödeneğinin eşitlenmesiyle ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna ise olumlu bir yanıt vermedi.

PRİM AŞAĞI ÇEKİLMEYECEK

Çelik, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un çalışan emeklilerin ücretinden yüzde 15’lik destek primi kesilmesine ilişkin sorusunu ise “Sosyal güvenlik destek primi kesintisinin kayıt dışı çalışmaya neden olduğu düşünülmemekle birlikte, sosyal güvenlik destek primi oranını aşağı çekecek ya da kaldıracak herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” sözleriyle yanıtladı.