Ekonomi Bakanı Yardımcısı Adnan Yıldırım İTB Başkanı Işınsu Kestelli le birlikte emtia portalının ilk gongunu aldı. Swissotel Grand Efes’te düzenlenen meslis toplantısında konuşan Yıldırım, Ekonomi Bakanlığı olarak, geleceğe yönelik ve dünyayla entegre olma bakımından önemli buldukları bu projeyi destekleyeceklerini belirterek, "Açılışı yapılan proje bizim Ekonomi Bakanlığı olarak bir çok ülkede, işadamlarının karşılıklı biraraya geldiği ortamın elektronik ortamındaki şekli olacak. Geleceğe yönelik bir proje olması nedeniyle çok önemli görüyoruz. İTB lisanslı depoculuk ve Elektronik Emtia Portalı’nın dünyaya açılan projeleri ile dünyaya açılıyor. Biz de gittiğimiz ülkelerde İTB ile birlikte bu portalın tanıtımını yapmaya, diğer ülkelerle ülkelerle işbirlikleri kurulmasına destek vereceğiz. Hatta biraz erken davranarak, Kazakistan’daki muhataplarımıza söyledik. Bu projenin dünya markası olarak yer bulacağını ve pek çok ülkede anlamlı olacağını görüyorum" dedi.

Yıldırım Mayıs ayında İzmir'de ekonomi zirvesi yapılacağını belirterek, "Ekonomi Zirvesi’ni geçtiğimiz yıl İzmir’de başlattık. Ardından tüm illerimizden bu etkinliği yapma çağrısı geldi. Bu açıdan da İzmir öncü oldu. İZKA ve İzmir Valiliği öncülüğünde Mayıs başında Türkiye’deki tüm yabancı elçilerle ve ticaret müsteşarları İzmir’de toplayacağız. Orada da ekonomiye konuşup, İzmir’e katkı sağlaması için yapılabilecekler ele alınacak" dedi.

SANAL İHALE

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de Elektronik Emtia Portalı’nın çalışma sistemi hakkında bilgi vererek, İTB işletmeciliğinde açılan www.ecommoditybazaar.com alan adı ile bir web sitesi oluşturduklarını, bu sitenin portala üye firmaların toptan satışını yapmak istedikleri ürünlerini sergilemelerine, toptan alım ve satım yapmak istedikleri ürünler ile ilgili açık arttırma ve açık eksiltme şeklinde ihale açmalarına imkan sağlayacağını söyledi. Kestelli, "Yakın bir gelecekte, sadece portal üyelerine hizmet vermesi amacıyla uluslararası emtia fiyatları konusunda bilgilendirici bir bilgi sayfasının da portala eklenmesini hedefliyoruz. Portal İngilizce ve Türkçe hazırlandı ama diğer ülkelere de yaygınlaşması için İngilizce hizmet verecek şekilde tasarlandı. Portal, ürün sergileme, ihale açma ve diğer yan hizmetler açısından kapalı bir sistemde olacak ve sadece üyelerine hizmet verecek" dedi.