Mehmet Akif Çakmak- Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün çatı kuruluşu olan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), üyeleri ile İzmir'de buluştu.  Temmuz ayı Yönetim Kurulu Toplantısı'nı Hilton Oteli'nde gerçekleştiren UTİKAD, İzmir'in lojistik geleceğini ve bölgeye yönelik lojistik yatırımları değerlendirme fırsatı buldu. Aliağa'da kapasitesi artırılan limanlar, Çandarlı Limanı'nın yapımının başlaması ve İzmir Limanı'nda yapılacak altyapı iyileştirme çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunan UTİKAD üyeleri, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yapımına yeni başlanan terminalin İzmir'in havayolu ve kargo taşımacılığına sağlayacağı olanakları değerlendirdi. İzmir'e yapılacak altyapı yatırımlarının taşımacılık kapasitesini artıracağını ifade eden UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, İzmir'deki potansiyele dikkat çekerek, "İzmir mevcut limanının ardından Çandarlı'ya yapılacak yeni liman ile birlikte çok önemli bir lojistik üs olacak" dedi.

Taşımacılık ve lojistik sektörünün 400 bin kişiye istihdam sağladığını ifade ederek sözüne başlayan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, "Sektörde 3 bine yakın firma faaliyet gösteriyor. Dış ticarette ihracat ve ithalatın hangi yollarda yapıldığına bakacak olursak deniz yolunun yüzde 50 civarlarında tercih edildiğini görüyoruz. İzmir bu yüzden bir liman kenti olması nedeniyle büyük önem arz ediyor. İzmir'den bir Ulaştırma Bakanı çıkardığınız için çok şanslısınız. Sektörü ilgilendiren alanlarda yapılacak kamu yatırımlarından İzmir'in önemli bir pay alacağını düşünüyorum. İzmir mevcut limanının ardından Çandarlı'ya yapılacak yeni liman ile birlikte çok önemli bir lojistik üs olacak " şeklinde konuştu.

İzmir'de kurulması düşünülen lojistik merkezi ile ilgili birkaç merkezin gündemde olduğunu fakat yer konusunda henüz netleşmiş bir durumun bulunmadığını dile getiren Turgut Keskin, "Çandarlı'ya yapılacak limanın dünyanın en büyük 10 limanından biri olması hedefleniyor. İzmir'i büyük oranda ilgilendiren BALO projesi de var. Karayolu ve demiryollarında yatırımlar yapılıyor. Bütün bunlar tamamlandığında bölgenin lojistik bakımdan ne kadar önemli bir yer olacağını görmek mümkün" ifadelerini kullandı.