İzmir Ticaret Odası'ndan (İZTO) 60 kişilik heyetin 25-29 Nisan tarihleri arasında İş ve İnceleme Gezisi kapsamında İran'a gideceği bildirildi.

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, İran ile yeni iş bağlantıları yapmak ve İzmir'e yatırımcı çekmek istediklerini belirtti.

İran ile son 1 yılda yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdiklerini söyleyen Demirtaş, "Amacımız daha çok ticaret. Tercihli Ticaret Anlaşması’nın, ocak ayında imzalanması bir anlamda ilişkilerde de zirve oldu. Bu anlaşma ile Türkiye 125 sanayi ürününde, İran da 140 tarım ürününde avantaj kazandı. Bu anlaşmanın iç onay süreci her iki ülkede de sürüyor. Tercihli Ticaret Anlaşması'nın iç onay süreçlerinin tamamlanarak yürürlüğe girmesinin ardından iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasının önü açılacaktır" dedi.

Birçok ülkenin İran pazarına girmek için sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Demirtaş, İran İslami Danışma Meclisi'nin ambargonun uygulandığı zor dönemlerde İran'a destek olan ülkelere öncelik verilmesi yönünde karar aldığını hatırlattı.

Ekrem Demirtaş, İZTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve meclis üyelerinin yer aldığı heyetin Tahran, Assaluyeh ve Buchehr kentlerinde inceleme ve temaslarda bulunacağı bildirildi.