Fazla kilolarından kurtulmak için diğer sanayicilere örnek olan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis üyesi Enver Olgunsoy, uzun araştırmalar yaparak diyetle zayıflama yerine kişiye özel beslenme metodunu esas alan bir programla iki ayda tam 15 kilo verdi. Olgunsoy, yeni fit görünümüyle EBSO Meclis üyeleri sanayici Nejat Özduran, Nadir Erdir ve Rıfat Demirli'nin ardından EBSO eski Başkanı Atıl Akkan'a da örnek oldu. Sanayiciler, bu programla zayıflamak için kolları sıvadı.

Kilo verme serüvenini anlatan EBSO Meclis üyesi Enver Olgunsoy, 62 yaşında herhangi bir sağlık sorunu olmadığını sadece şeker hastalığına karşı önleyici ilaçlar aldığını, disiplin içinde uyguladığı program sonunda bu ilaçlardan da kurtulduğunu söyledi. Olgunsoy, "105 kilogramdan, 90 kilograma düştüm. Biraz daha fazlam var. O fazla kiloları da vereceğim. Program sonunda yaşam kalitem arttı. Bir diğer sevindirici gelişme ise 20 yıl önce Meksika'dan aldığım özel bir kemer var. Onu tekrar kullanmaya başladığım için çok mutluyum" diye konuştu.

"Devlet politikası olmalı"

Meslektaşlarına da daha sağlıklı bir yaşam için fazlalıklardan kurtulma çağrısı yapan Olgunsoy, "İşin bir de sosyal boyutu var. Dünyada 1 milyar insan aç. Bunun yanı sıra ise 1.2 milyar insan obezite sınırında. Aslında kilo kontrolü bir devlet politikası olmalı. Böylece daha sağlıklı nesiller ortaya çıkacak ve bütçe için sorun teşkil eden sağlık harcamalarının kontrolü konusunda da önemli bir adım atılmış olacaktır. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı obetize ile mücadele programını da önemsiyor ve destekliyorum" dedi.

75 günde 14 kilo verdi

EBSO Meclis üyesi Rifat Demirli de bu programı uygulayarak başarıya ulaştığını söyledi. Daha önce yaptığı diyetlerde vermeyi başardığı kiloları yeniden aldığını söyleyen Demirli, "Tartıda 125 kilogramı gördüm. Tabir caizse şafak attı. Artık yeter dedim. Şu an 111 kilograma düştüm. Her gün tartıya çıkıyor ve kendimi motive ediyorum. İdeal kiloma gelene kadar devam. Nefes alıp vermelerimin yanı sıra uykum da düzene girdi. Çok mutluyum" diye konuştu.

Tüyoyu 'enver hoca'dan aldı

EBSO eski Başkanı ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Başkanı Atıl Akkan da aynı zamanda şeker hastası olduğunu ve kilosunu kontrol etmekte zorlandığını belirterek, "Enver Olgunsoy'un EBSO'daki adı Enver Hoca'dır. Onun sistemli bir şekilde kilo vermesi ilgimi çekti. İlk bilgileri ondan aldım. Ardından Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu ile görüşerek programa dahil olmaya karar verdim" dedi.

Özduran: kilolar başa dert

EBSO Meclis Üyesi Nejat Özduran da 'metabolic balance' sistemi sayesinde 20 günde 5 kilogram verdiğini dile getirdi. Özduran, "Şu an çok şükür bir sağlık sorunum yok ama ileride kilolar başa dert. Şimdiden kontrol altına alalım istedim" dedi.

Doktor müstecaplıoğlu: işimiz beslenme koçluğu

Dört sanayiciye kilo verirken rehberlik eden Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu ise uygulanan metodun diyet değil kişiye özgü beslenme olduğunu vurgulayarak, "Metabolic balance ismi verilen sistem 4.5 yıldan bu yana 30 ülkede servis ediliyor. Yaptığımız işin özü beslenme koçluğu. Bu metod sayesinde kişilerin mevcut kilolalarının düzeltilmesi değil. Gelecekte de başka sorunlar yaşamasının önüne geçiliyor. Metot kısıtlayıcı değil ve bu nedenle çok benimseniyor. Programın sonunda kısıtı kalmamış, herşeyi yiyebilen bir kişi haline geliyorsunuz" değerlendirmesini yaptı.