Manisa’da kurulduğu günden bu zamana kadar ev kadınlarına kazanç kapısı açan Mikro Kredi, 4 yılda 700 kadını iş sahibi yaptı. Mikro Kredi Manisa Şubesi Müdürü Neşe Güler, 700 kadına toplam 836 bin 381 lira  dağıttıklarını ifade ederek, uygulamanın süreceğini söyledi. Ev kadınlarına 700- 1000 lira arasında değişen mikro kredi imkanı sağladıklarını dile getiren Güler şöyle dedi:

"Aldıkları kredileri her hafta cüzi miktarlarda taksitle ödüyorlar. Böylece kendi işlerini evlerinde kendileri kurmuş oluyor. Üye kadınlarımızdan bir çoğu ise kendi iş yerlerine açarak, ticaret hayatına atılıyor. Amacımız bir yerden geliri olmayan ev hanımlarımızın kendi ekonomik güçlerini kazanmalarını sağlamak."

Bazı ev kadınlarının aldıkları kredi ile işlerini büyüttüğünü ve yurt dışına bile ürün satar hale geldiğini ifade eden Neşe Güler, "İş kurmak ve kendi ekonomik gücünü kazanmak isteyen ev hanımlarımızı bekliyoruz" diye konuştu. Güler, kredi verdikleri 700 üyeden şu anda 500’ünün aktif olarak çalıştığını belirterek, "Geri kalan 200 üyemiz artık kredi almaktan vazgeçti. Çünkü kendi işlerini büyüttükleri için kredi ihtiyacı duymadılar" dedi. Güler, aktif olan 500 üyesinden 418’inin il merkezinde, 55’inin Turgutlu, 27’sinin ise Salihli ilçesinde olduğunu söyledi. Güler, yıl sonuna kadar hedeflerinin il genelinde bin ev kadınına yaklaşık 1 milyon lira dağıtmak olduğunu sözlerine ekledi.

MİKRO KREDİ İLE GELEN MUTLULUK

Salihli İlçesi’nde de mikro krediden 700’er lira alan ev kadınları Fatma Pal (45) ile Ayla Pal (68), kredi ile aldıkları boncukları ve taşları elişine çevirerek pazarda satmaya başladı. 2 çocuk annesi Fatma ile 3 çocuk annesi Ayla, 5 ay önce aldıkları kredi sayesinde hayatlarının değiştiğini ve bujiteri  dükkanı açmayı hedeflediklerini söyledi. Turgutlu İlçesi’nden ev kadını Cemile Şimşek (32) ile Saniye Sevgi (27) de, 3 ay önce aldıkları bin'er liralık mikro kredi ile kendi işyerlerini açarak ev ekonomilerine katkıda bulunmaya başladı.