Son 6 ayda 83 firmaya 1 milyon 300 bin metrekare sanayi parselinin tapusunu veren Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ne (ALOSBİ) şimdi de Avrupa'nın en eski ve önde gelen plastik işletmelerinden Ravago Group katıldı. 1961'de Belçika'da kurulan Ravago, ALOSBİ bünyesindeki Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 210 bin metrekare alanda yatırıma hazırlanıyor.

Ravago Group, ALOSBİ'de 40 bin metrekare alan üzerine kurulu Eastchem Kimyasal Endüstri İmalat Ticaret ve Sanayi A.Ş.'yi bünyesine dahil ettikten sonra Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde 170 bin metrekare ilave sanayi parseli alarak toplam alanını 210 bin metrekareye çıkarttı.
Toplam 50 ülkede faaliyetlerini sürdüren Ravago'nun 3 binden fazla çalışanı ve 10 milyar Euro'nun üzerinde yıllık cirosu bulunuyor. Plastik hammadde üretim, dağıtım ve ticaretinde global çözümler sunan Ravago Group, gerçekleştirdiği hedefleri yeni yatırımlarla destekliyor.

'Çekim merkezi olduk'


Yabancı yatırımcıların çekim merkezi haline geldiklerini söyleyen ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, "Ravago'ya tapusunu verdik. Yeni bir ürün yatırımı için projelerini hazırlıyorlar. 2014'te yatırıma başlayacaklar" dedi.

Yeni parsel taleplerinin artış gösterdiğini, dünya pazarında söz sahibi firmaların talepleri ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Akkan, özellikle büyük parsellere sahip olmaları sayesinde bu talepleri karşılayabilecek yapıda olduklarının altını çizdi.

Atıl Akkan, "ALOSBİ'ye yeni katılan firmalarla gücümüze güç katıyoruz. 2014'ün başlarında da bölgede büyük hareketlilik olacak" diye konuştu.