İnşaat malzemeleri alt sektörlerinde de 2014 Haziran ayında üretim daraldı. Malzeme sektörünün büyümesinde büyük payı olan ihracat artışı durağanlaştı, buna karşın ithalat 10 milyar doların altında kaldı. Veriler inşaat malzemelerinin ihracatın ithalatı karşıladığı sektörlerin başında yer aldığını teyit etti.

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, konut fiyatlarında inşaat malzemesi maliyetlerinin artışının birinci derecede etkili olmadığına işaret etti. Konut fiyatlarının inşaat malzemeleri maliyetlerinden daha fazla arttığını anlatan Yetişener, şöyle devam etti:

"Türkiye’de konut maliyetlerini artıran en önemli unsurlar arasında arz-talep dengesine dayanan ve çok güç bulunması nedeniyle tırmanan arsa fiyatları olduğunu belirtmek gerekir. Bu sene kredi faizlerinin artması da konut talebini sınırlamıştır. Tüketicide çok etkili olan kurlarda ani artışlar ise hem tüketicinin güvenini hem de konut alım iştahını olumsuz etkilemiştir. Seçimler nedeniyle ekonomi ve siyasi istikrar beklentisi de tüketicinin konut talebini ertelemesinde önemli bir etken olmuştur. Ancak siyasi belirsizliklerin ortadan kalması nedeniyle beklenti senenin dördüncü çeyreğinde konut alım satımının artacağı yönündedir.”