Mehmet Akif Çakmak- İzmirli sanayici Ali Aktaş'ın sahibi olduğu ve Türkiye'nin ilk ve tek yürüyen merdiven üretimini yapan firma özelliğini taşıyan Löher Asansör, Avusturya'nın Viyana şehrinde bir alışveriş merkezi için yaptığı yürüyen merdivenlerin ilk bölümünü Viyana'ya gönderiyor. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da katıldığı törenle yola çıkmaya hazırlanan ve 17 yürüyen merdivenin ilk bölümünü oluşturan 9 yürüyen merdiven, 250 bin dolar değerinde. Daha önce Almanya, Hollanda gibi birçok ülkeye ihracat yapan Löher Asansör'ün çalışmaları ile, Türkiye'den ilk kez bir firma Avusturya'ya yürüyen merdiven ihracatı yapıyor. Avusturya'ya yapılacak toplam ihracat bedelinin yıl sonuna kadar 500 bin doları bulması beklenirken, Löher Asansör 29 Ekim'de İngiltere'ye ihracat yapmaya hazırlanıyor.

'Löher Asansör'ün en eski işçisiyim' diyen Löher Asansör Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aktaş, "Daha önce Rusya, Ukrayna, Mısır gibi ülkelere ihracat gerçekleştirdik. Avusturya'ya ilk defa yürüyen merdiven ihracatı yapacağız. 29 Ekim'de de İngiltere'ye ilk siparişimizi göndereceğiz. Valimiz Cahit Kıraç'ı da şimdiden davet ediyoruz. Türkiye, her yıl 3 bin adet yürüyen merdiven ithal ediyor.  Biz şu an 300 adet yürüyen merdiven yapabiliyoruz. Hedefimiz 1500 rakamına ulaşmak" diye konuştu.

Türkiye'deki ürünlerin dünya pazarlarına girmesiyle birlikte ülkenin tanıtımına katkı sağlandığını ifade eden İzmir Valisi Cahit Kıraç da "Aktaşlar çoğalsın ve ihracat artsın. Böyle ihracat yaparak 2023 hedeflerimize ulaşabiliriz" dedi.